Cum să configurezi butonul Bixby pe Galaxy Note9

29.08.2018
Cum să configurezi butonul Bixby pe Galaxy Note9

Samsung tot încearcă să forţeze utilizatorii de smartphone-uri Galaxy să folosească într-un fel sau altul asistentul virtual Bixby, blocând pe unele dispozitive chiar şi posibilitatea de a dezactiva butonul dedicat acestuia. În timp ce pe Galaxy S8, Note8 şi S9, compania a oferit utilizatorilor posibilitatea de a opri această funcţie, pe Note9, setarea de dezactivare a dispărut complet. Din fericire, există deja o soluţie „neoficială” pentru această problemă.

Înainte ca Samsung să ofere actualizările de software pentru dezactivarea butonului Bixby, diverse aplicaţii de pe Google Play Store promiteau această capabilitate. Se pare că în cazul lui Galaxy Note9 a fost nevoie de lansarea noului bxActions, o aplicaţie care poate nu doar să dezactiveze complet butonul Bixby, ci şi să ofere funcţionalitate nouă, prin setarea de noi scurtături.

bxActions oferă posibilitatea de a seta două acţiuni, una la apăsare scurtă şi alta la apăsare lungă, precum pornirea lanternei, activarea Google Assistant, sau realizarea unui screenshot. Totuşi, nu toate funcţiile sunt compatibile cu Bixby 2.0. Creatorul aplicaţiei avertizează utilizatorii să nu actualizeze Bixby, întrucât o nouă versiune ar putea să interfereze cu bxActions. De asemenea, acesta crede că Samsung va încerca să blocheze aplicaţia într-o versiune viitoare de software.

După cum am notat şi noi în review-ul lui Galaxy Note9, Bixby funcţionează decent pentru acţionarea unor funcţii din sistemul de operare, în cazul în care vorbeşti cu el în engleză fără un accent foarte pronunţat, însă nu este util aproape deloc pentru căutări într-un limbaj natural de informaţii online. Pentru o funcţie atât de importantă pentru Samsung, compania ar trebui să ofere o alternativă mult mai bună la Google Assistant, Alexa sau Siri.

bxActions Download – Aplicaţia care te lasă să reconfigurezi butonul Bixby

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult