Steaua dezvoltatorilor nu a apus: App Store va găzdui 5 milioane de aplicaţii în 2020

16.11.2016
Steaua dezvoltatorilor nu a apus: App Store va găzdui 5 milioane de aplicaţii în 2020

Multe persoane au susţinut recent că nu mai merită să investeşti în aplicaţii mobile, deoarece concurenţa pe această piaţă este foarte mare, iar şansa ca produsul tău să fie descoperit şi să devină un hit este mică. Asta deoarece doar top 1% dintre aplicaţiile din magazinele virtuale generează venituri consistente. Însă, acest lucru se pare că nu îi descurajează pe dezvoltatori, iar piaţa are încă un mare potenţial de creştere.

 

Potrivit unei estimări a SensorTower, App Store, magazinul virtual al Apple, va găzdui 5 milioane de aplicaţii până în 2020. În acest moment platforma include aproximativ 2,9 milioane de titluri. Creşterea este impresionantă dacă ţinem cont de faptul că la sfârşitul anului 2008 în App Store erau doar 5.000 de aplicaţii active.

 

Creşterea exponenţială a numărului de aplicaţii va face şi mai dificilă viaţa micilor dezvoltatori, care nu au resursele necesare pentru a-şi promova produsele, iar magazinele virtuale vor fi dominate în continuare de giganţi precum Facebook, Google sau Microsoft.

 

Infographic: Apple's App Store Set For 5 Million Apps By 2020 | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult