Gadgetul ideal pentru maşină

16.05.2007
Gadgetul ideal pentru maşină

Din gama “all you’ll ever need” face parte noua familie de sisteme GPS de la Panasonic. Sisteme GPS este puţin spus, le-aş cataloga mai corect ca gadgeturi complete pentru maşină. Cu un astfel de echipament, altceva în materie de sisteme de entertainment pentru maşină nu aş mai avea nevoie. Numele întreg al gamei este Panasonic Strada Class F GPS, lansată anul trecut în mai şi îmbunătăţită acum cu trei noi modele.

Vorbesc de trei dispozitive multimedia pentru maşină, care au ca bază de pornire capacităţi de navigare GPS: CN-HDS965TD (965TD), 945TD şi 915TD. Primul, 965TD, este cel mai performant dintre ele. Remarcabil este ecranul de 7”, aproape dublu faţă de cel al sistemelor obişnuite de navigaţie. Echipamentul poate reda filme în format DVD, sau de pe dispozitive de stocare MD, include CD player, dar şi harddisk, despre capacitatea căruia Panasonic nu a specificat nimic.

Capacităţile multimedia ale echipamentelor sunt aproape complete, asta şi datorită chipset-ului de la baza lor, Peak, care se regăseşte în televizoarele cu plasmă ale Panasonic. Oferă sunet surround DSP DTS pe 5.1 canale, conexiune bluetooth, slot pentru citirea cardurilor SD, dar şi tuner digital audio / video, pe standard 1Seg.

Un singur lucru nu a făcut Panasonic, să ne servească cu preţuri pentru cele trei echipamente. Având în vedere capacităţile lor, cu siguranţă nu vor fi ieftine, dar mai ieftine totuşi decât dacă am achiziţiona separat fiecare modul de care dispun. Un astfel de echipament ridică şi probleme în ceea ce priveşte atenţia, care ne poate fi uşor atrasă de bijuteria din bord.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News