Mini E – un Mini electric de la BMW, în serie limitată

20.10.2008
Mini E – un Mini electric de la BMW, în serie limitată

Interesul producătorilor de maşini faţă de vehiculele electrice este din ce în ce mai crescut, majoritatea numelor mari din industrie având planuri în această direcţie. BMW a dorit să facă un test de fiabilitate şi a folosit pe post de cobai marca Mini. Denumită Mini E, maşinuţa va avea bancheta din spate înlocuită cu 5.088 de celule Li-ion, grupate în 48 de module, care au o capacitate totală de 35 kWh. Motorul electric cu o singură viteză transmite puterea către roţile din faţă, iar specificaţiile tehnice nu sunt chiar modeste. Cei 204 CP propulsează maşinuţa de 1.465 kg de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde, viteza maximă fiind limitată la 152 km/h.

Mini E - 500 de unitati cu motor electric

Din nefericire pentru europeni, BMW va oferi Mini E în serie limitată şi doar peste ocean, în statele California, New York şi New Jersey. Cele 500 de unităţi vor face parte dintr-un program pilot de un an, fiind oferite doar anumitor clienţi în regim de leasing. Autonomia oferită de baterii este de peste 240 km, iar reîncărcarea lor se face în mai puţin de două ore şi jumătate. Pentru aceasta, este necesară instalarea în garajul clientului a unui panou electric special.

Mini E - bateriile au luat locul banchetei din spate

O încărcare completă este echivalentă cu un consum de electricitate de 28 kWh şi vă las pe dumneavoastră să calculaţi costul. Chiar dacă este luată în considerare posibilitatea introducerii lui Mini E şi în Europa, e clar că va mai trece mult timp până vom putea procura un asemenea vehicul electric. Companiile de talia lui BMW nu vor să ia decizii care ar putea mai târziu să-i coste într-un fel sau altul. Mai multe imagini cu noua maşinuţă electrică Mini E puteţi vizualiza în galeria de pe site-ul Promotor.ro.

Mini E - alimentarea se face de la un panou electric special

Urmărește Go4IT.ro pe Google News