Oglindă retrovizoare pentru telefonul mobil

24.01.2007
Oglindă retrovizoare pentru telefonul mobil
Oglinda Wireless

De ce o oglindă retrovizoare cu Bluetooth?

Cu cât codul rutier se înăspreşte şi numărul de camere de supravegere creşte, cu atât posibilitatea de a fi suprinşi făcând o ilegalitate este tot mai mare. În continuare o să prezint un dispozitiv util când suntem în trafic, ce ne poate ajuta să ne păstrăm numărul de puncte din carnet.

Ce idei stau la baza acesteia?

Conform multor studii recente tot mai multe accidente rutiere se datorează vorbitului la telefon în timpul condusului. Din aceste motive tot mai multe firme încearcă sa aducă pe piaţă dispozitive care să vină în ajutorul şoferului. Un astfel de dispozitiv este oglinda retrovizoare cu Bluetooth. Bineînţeles că aceasta nu transmite wireless imaginea noastră, ci este dedicată telefoanelor mobile dotate cu acceeaşi tehnologie, fiind o oglindă retrovizoare dotată cu un ecran care poate afişa ID-ul persoanei care ne apelează.

Poate vă întrebaţi cu ce ne-ar ajuta un astfel de dispozitiv? Răspunsul e simplu: nu trebuie să privim ecranul telefonului mobil pentru a vedea cine ne sună, secundele necesare acestei operaţii putând fi fatale în trafic. Facilităţile nu se opresc aici: oglinda mai este dotată şi cu microfon şi difuzor proprii, pentru a putea purta conversaţia cu apelantul. La nevoie, dacă nu dorim să fie ascultată convorbirea de către celalţi pasageri, putem folosi casca Bluetooth livrată de producătorul oglinzii.

Butoanele de comandă sunt uşor de folosit, fiind situate în partea de jos a oglinzii. Cu ajutorul acestora putem controla volumul, începerea şi încheierea convorbirii şi funcţia mute. Tot în partea inferioară se regăsesc şi ledurile indicatoare după cum urmează : Power, Mute, Volume şi nu în ultimul rând starea conexiunii Bluetooth. Dispozitivul este uşor de instalat, venind cu toate cablurile necesare în pachet, iar montarea propriu-zisă se face deasupra oglinzii retovizoare existente cu ajutorul unor cleme.

Conform producătorilor, oglinda cu Bluetooth poate să ajute la evitarea unor accidente deoarece şoferul nu trebuie să mai piardă secunde preţioase pentru a remarca cine îl sună, putând să facă acest lucru privind direct oglinda retrovizoare. Ţinând cont de viteza tot mai mare cu care se circulă pe autostrăzi, cred că un astfel de dispozitiv se poate dovedi folositor şi poate chiar să ne salveze viaţa.

Oare chiar poate fi de folos?

Sincer consider că focalizarea interesului producătorilor de dispozitive electronice spre segmentul auto duce la creşterea siguranţei în trafic. Într-adevăr sunt puţin dezamăgit de fapul că momentan oglinda nu poate afişa decât numărul apelantului, nu şi numele acestuia, dar cred că, în funcţie de succesul dispozitivului, se va realiza şi acest lucru într-o revizie viitoare.

Unul din fenomenele pe care le-am remarcat în ultima perioadă este că tehnologia pătrunde şi este înglobată în raport din ce în ce mare şi în autovehiculele de serie, lucru care pe mine mă încântă. Nu doresc acum nici ceva împins la extrem, cum ar fi o maşină care să te atenţioneze şi să îţi ceară confirmare la fiecare lucru pe care îl faci. Multe din tehnologiile care sunt acum prezentate doar la concept-car-uri cred că ar fi de mare folos şi în prezent, nu doar într-un viitor îndepărtat.

De asemenea cred că ar fi benefic să putem să vedem la o distanţă mai mare noaptea sau să fim avertizaţi sonor şi luminos dacă suntem prea aproape de maşina din faţă şi de ce nu, să atragă atenţia dacă nu rulăm pe o singură bandă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News