Ringspeed eXasis, un concept car transparent

15.05.2007
Ringspeed eXasis, un concept car transparent

Problemele cauzate de încălzirea globală devin din ce în ce mai presante, iar mulţi producători auto oferă acum modele hibrid sau care folosesc combustibili alternativi. Unele sunt plictisitoare, altele sunt lupi în haine de oaie (mă refer la hibrizi care au şi motoare pe benzină), iar altele ies în evidenţă, precum eXasis, un concept car transparent realizat de Ringspeed, ce nu compomite stilul şi performanţa de dragul naturii.

eXsis pare partenerul perfect pentru o plimbare pe plajă

 

Forma sa organică face ca eXasis să se muleze perfect în natură, nu să creeze imaginea de obiect stăin, făcut de mâna omului. Plasticul transparent nu înseamnă lipsa greutăţii, dar cu siguranţă cântăreşte mai puţin decât o carcasă de metal: eXasis cântăreşte doar 750 kg, care sunt motorizaţi de 150 CP, oferind concepului un raport putere/greutate comparativ cu cel al unui Porsche 911.

...şi aici avem confirmarea

 

Cei 150 cai putere nu prea par „ecologici”, dar vin de la un motor supralimentat de 750 cc ce funţionează pe bază de bioetanol. Totul, cu excepţia jantelor, sistemului de evacuare şi discurile de frână, este realizat dintr-un plastic special. Asta înseamnă că şi podeaua este transparentă, oferind o experienţă flinstoniană atunci când vă opriţi la stop. Ringspeed a pretentat eXasis la Geneva Auto Show in martie, dar nu a furnizat detalii despre „când” şi „cu cât”.

Dacă nu vă daţi în vânt după galbenul specific Ringspeed, eXasis există şi în variantă albastră

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News