Tehnologia din secolul 19 prin care Nissan vrea să îi încurajeze pe şoferi să nu mai folosească telefonul la volan

03.05.2017
Tehnologia din secolul 19 prin care Nissan vrea să îi încurajeze pe şoferi să nu mai folosească telefonul la volan

Cercetătorii de la Nissan au găsit o soluţie relativ simplă la o problemă majoră a secolului 21 – folosirea telefoanelor mobile la volan. Compania a prezentat o cotieră cu un compartiment care acţionează ca o cuşcă Faraday. Aceasta blochează toate semnalele electromagnetice – GSM, Bluetooth, Wi-Fi – când un smartphone este introdus în el. Pentru reconectare este suficientă ridicarea capacului cotierei.

Dispozitivul, numit Signal Shield, a fost testat de Nissan Motor GB pe un model Juke. Acesta ar putea fi oferit în curând ca opţiune pe mai multe modele Nissan.

 

Potrivit psihologilor, foarte mulţi oameni au dezvoltat o nevoie compulsivă de a-şi verifica smartphone-urile, iar aceasta este greu de înfrânt. De aceea, mulţi şoferi nu pot să se abţină să nu îşi verifice dispozitivele mobile în timp ce conduc. A luat naştere, astfel, sindromul vibraţiilor fantomă, experimentat cel puţin o dată de 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile.  

 

 

Cuşca Faraday, care foloseşte meteriale precum plasa de sârmă pentru a proteja conţinutul de câmpurile electromagnetice, a fost inventată în secolul 19 de către Sir Michael Faraday.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult