Tesla a schimbat la 180 de grade strategia de producție la una din uzinele sale. Ce construiește acum în locul mașinilor

06.04.2020
Tesla a schimbat la 180 de grade strategia de producție la una din uzinele sale. Ce construiește acum în locul mașinilor

Tesla este cel mai mare producător de mașini electrice din lume, însă tehnologiile pe care compania le dezvoltă pot fi folosite în aceste vremuri complicate pentru a salva vieți, nu doar pentru a crea mașini care nu poluează. Elon Musk a anunțat că redeschide fabrica Tesla din statul New York pentru a produce ventilatoare, dispozitive medicale extrem de necesare pentru tratarea pacienților afectați de virusul COVID-19.

Ventilatoarele sunt dispozitive presurizate care ajută pacienții cu afecțiuni grave ale plămânilor să respire, iar anumite componente folosite pentru producția mașinilor Tesla Model 3 pot fi refolosite pentru a crea noi ventilatoare. Se pare că Tesla nu va trebui să dezvolte prea multe echipamente noi sau să modifice piesele foarte mult pentru a crea noi astfel de ventilatoare pe care să le livreze apoi către spitalele care au nevoie.

Inginerii Tesla au prezentat pe canalul oficial de YouTube al companiei felul în care își doresc să abordeze această problemă. Fabrica Tesla din Buffalo, New York va nu va accesa furnizorii de piese pentru ventilatoarele tradiționale, pentru a nu afecta producția altor fabrici. Planul este ca numai piese deja existente de Tesla Model 3 să fie folosite, fiind deja câteva soluții în dezvoltare.

Ventilatorul Tesla folosește pompe de oxigen care funcționează la parametri medicali, alături de diverse piese de mașini electrice care vor ajuta la regularea aerului pentru a intra în plămânii pacienților la o presiune naturală, fără să creeze probleme în plus. Întregul sistem este controlat printr-o placă de bază care este în mod normal folosită pentru controlul display-ului cu touchscreen al mașinilor Tesla, cu software nou.

Din păcate însă, nu este tocmai clar când vor fi gata primele ventilatoare Tesla. Compania a promis că dezvoltă astfel de dispozitive pentru spitalele americane, însă este greu să oferi un termen pentru un astfel de proiect. Având deja prototipuri în dezvoltare, în diverse stadii de funcționalitate, probabil că nu va dura foarte mult.

SUA este în acest moment una dintre țările în care COVID-19 se răspândește foarte repede, numărul de decese atingând deja 9.600, cu un total de 337.000 de cazuri, cele mai multe din toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult