BREXIT: Vodafone a lăsat să se înţeleagă că este posibil să îşi mute cartierul general din Londra

29.06.2016
BREXIT: Vodafone a lăsat să se înţeleagă că este posibil să îşi mute cartierul general din Londra
Vodafone a lăsat să se înţeleagă că după Brexit este foarte posibil să îşi mute cartierul general din Londra. Grupul a vorbit despre incertitudinile din Regatul Unit şi despre faptul că este posibil ca multe dintre „atributele pozitive” ale aparteneţei la UE să fie pierdute după ieşirea ţării din Uniune. 
 
Grupul telecom, fondat în Regatul Unit în anii 1980, generează majoritatea veniturilor (89%) în afara ţării-mamă. Mai mult, Vpdafone mai are doar 13.000 de angajaţi, dintr-un total de 108.000, în Marea Britanie. Grupul a anunţat că va continua să evalueze situaţia şi va lua orice măsuri sunt necesare în interesul clienţilor, acţionarilor şi angajaţilor. 
 
Citeşte şi: BREXIT: Campania Gândul „Romanians for Remainians” a ajuns în presa britanică
 
Vodafone a precizat şi faptul că va continua să investească în compania pe care o deţine în Regat. 
 
 
Gigantul telecom a subliniat faptul că apartenenţa Regatului Unit la UE a fost un factor important în creşterea de care s-a bucurat grupul, punând accent pe libera circulaţie a oamenilor, bunurilor, capitalurilor, dar şi pe legislaţia unitară din blocul comunitar. 
 
„Este neclar în acest moment câte dintre aceste atribute pozitive vor mai rămâne după ce procesul de ieşire a Regatului Unit din UE va fi completat”, a transmis compania. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult