Carbon, primul incubator pentru dezvoltatorii de jocuri video din România

Carbon, primul incubator pentru dezvoltatorii de jocuri video din România

Cătălin Butnariu, Dragoş Hâncu şi Jaime Gine au pus bazele „incubatorului” Carbon, primul de acest gen din România, care oferă finanţare directă de până la 50.000 de dolari pe proiect, precum şi servicii personalizate de consiliere în funcţie de necesităţile individuale ale businessurilor.

„Startupurile vor fi consiliate de către o reţea de mentori – experţi în design, producţie, monetizare şi business development. De asemenea, există posibilitatea alocării unui buget suplimentar de marketing cu o valoare variabilă, stabilită de la caz la caz, pentru maximă eficienţă”, au spus iniţiatorii proiectului Carbon.

Citeşte şi: Flappy Bird rulează chiar şi pe ţigări electronice

Pe toată durata finanţării, dezvoltatorii vor rămâne 100% independenţi.

„România este un important hub regional pentru dezvoltarea de jocuri, unde regăsim numeroşi oameni talentaţi şi bine pregătiţi. Cu toate acestea, aproape toate proiectele dezvoltate în cei peste 15 ani de vechime ai industriei la noi în ţară vin de la giganţi precum Electronic Arts, Ubisoft sau Gameloft. Misiunea noastră este să dezvoltăm antreprenoriatul local din zona de gaming, ajutând proiectele cu potenţial să crească şi să îşi formeze un nume pe o piaţă încă foarte puţin prietenoasă cu startupurile din aceasta industrie. Sperăm ca, în timp, dezvoltatorii români care vor să pună bazele unui studio să capete încredere în resursele pe care regiunea le oferă”, a declarat Cătălin Butnariu, co-fondator Carbon şi preşedinte al Romanian Game Developers Association (RGDA).

Primul proiect în care va investi Carbon este jocul Gray Dawn, produs de către Interactive Stone Studios. Acesta este un joc first person horror adventure/puzzle, deja listat pe Steam Greenlight.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult