Costin Soare, Avenir Telecom: Preţul mediu al unui smartphone a crescut cu 30% în România, anul trecut

24.04.2018
Costin Soare, Avenir Telecom: Preţul mediu al unui smartphone a crescut cu 30% în România, anul trecut

Anul trecut, preţul mediu al unui smartphone a crescut în România la 825 de lei, de la 632 de lei în 2016, a declarat marţi Costin Soare, director operational Avenir Telecom, în cadrul evenimentului de deschidere a unui magazin de telefoane şi accesorii Energizer.

 

Românii au cumpărat în 2017 aproximativ 3,6 milioane de smartphone-uri, iar pentru acest an, liderii industriei de telefoane şi accesorii se aşteaptă la un nivel similar, urmând ca valoarea medie a produselor comercializate să îşi păstreze evoluţia pozitivă.

„Telefoanele devin tot mai scumpe, oamenii învestesc mai mult în smartphone-uri, astfel că şi nevoia de protecţie a investiţiei creşte şi ea. Ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă a pieţei accesoriilor de telefoane, prin nevoia de protecţie a cumpărătorului pentru smartphone-uri (folii de protecţie, carcase etc.)”, a declarat Costin Soare.

 

 

Avenir Telecom este distribuitorul telefoanelor şi accesoriilor pentru telefoane mobile Energizer, brand prezent pe piaţa din România cu trei game de smartphone-uri: Energizer Power Max, Energizer Hardcase şi Energizer Energy.

 

Compania a anunţat că va deschide, în marile centre comerciale din Bucureşti şi din ţară, magazine de tip insulă Energizer, în care va prezenta şi vinde smartphone-uri şi accesorii sub această marcă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult