Microsoft va opera reduceri masive de personal, în cadrul unei ample campanii de reorganizare a activităţii

04.07.2017
Microsoft va opera reduceri masive de personal, în cadrul unei ample campanii de reorganizare a activităţii

Microsoft este în pragul uneia dintre cele mai ample reorganizări din istoria companiei, la finalul căreia aria de activitate centrată până acum pe dezvoltarea de software pentru desktop şi sisteme server se va muta la piaţa de servicii cloud, concurând gigantul Amazon.

Menit să asigure prosperitatea pe termen lung a companiei, planul de reorganizare presupune însă concedieri masive la departamentele care nu mai sunt considerate prioritare. Privind din exterior, activitatea nu va suferi însă schimbări majore, compania având deja platforma cloud Microsoft Azure prin care oferă pachete software pe bază de abonament pentru mediul business.

Pe termen ceva mai lung, putem aştepta ca pachetele software cu licenţă plătită o singură dată pentru întreaga durată de viaţă a produsului (ex. suita Microsoft Office în versiune retail) să dispară. În schimb, acestea vor putea fi obţinute pe baza unui abonament cu valabilitate limitată în timp.

Potrivit Microsoft, activitatea va fi concentrată pe două arii distincte: servicii adresate companiilor de mari dimensiuni şi produse pentru companii de dimensiuni medii şi mici.

Momentan, amploarea concedierilor care ar putea viza birouri Microsoft din întreaga lume nu este cunoscută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult