Nintendo crede că realitatea virtuală nu este încă pregătită pentru a deveni populară

17.06.2016
Nintendo crede că realitatea virtuală nu este încă pregătită pentru a deveni populară
Realitatea virtuală nu este încă pregătită pentru a deveni populară, a declarat Reggie Fils-Aime, preşedintele Nintendo America. „Urmărim spaţiul VR încă din zilele Virtual Boy. Noi vrem să fim siguri că următorul tip de conţinut pe care îl generăm devine mainstream, iar când ceva de genul VR se va apropia de acel punct, puteţi fi siguri că Nintendo va fi acolo”, a declarat el pentru Bloomberg. 
 
Citeşte şi: EDITORIAL: Realitate virtuală, inteligenţă artificială, holograme… Următorul lucru important în tehnologie nu a fost încă descoperit
 
O altă companie mare care nu pariază încă pe realitatea virtuală este Netflix. Reed Hastings, şeful companiei, a declarat recent că nu se grăbeşte să investească în conţinut VR, deoarece atunci când se uită la filme oamenilor le place să interacţioneze cu cei alături de care stau pe canapea, iar headset-urile VR sunt obositoare. 
 
 
Deocamdată nici analiştii nu sunt optimişi în privinţa dispozitivelor VR. Firma de cercetare a pieţei Gartner estimează că în 2017 vor fi livrate 6 milioane de dispozitive VR, faţă de 0,14 milioane în 2015. Cu 6 milioane de unităţi livrate într-un an este clar că această tehnologie nu poate fi un vector de creştere pentru companii cu cifră de afaceri anuală de zeci de miliarde de dolari, precum Google sau Microsoft. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult