Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, a încetat din viaţă

16.10.2018
Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, a încetat din viaţă

Paul Allen, unul dintre cei doi co-fondatori Microsoft, a încetat din viaţă în cursul zilei de luni, 15 octombrie. Acesta fusese diagnosticat şi tratat pentru cancer în 2009, însă de curând boala a revenit, după cum a anunţat în urmă cu doar câteva săptămâni. Se pare însă că tratamentul nu a avut rezultate, cauza decesului fiind complicaţiile cauzate de cancerul de tip non-Hodgkin, care atacă sistemul imunitar.

În 1975, Paul Allen alături de Bill Gates, fondau compania Microsoft, care avea să ajungă cea mai mare companie de dezvoltare software din lume, aceasta fiind responsabilă pentru sisteme de operare precum MS-DOS şi Windows şi suita software Office, folosită la nivel global în toate industriile în care este necesară procesarea de text, realizarea de tabele şi prezentări, plus multe altele.

Acesta era cel de-al 46-lea cel mai bogat om din lume, conform Forbes, cu o avere estimată la 20,1 miliarde de dolari. Acesta nu mai lucra la Microsoft încă din noiembrie 2000, însă deţinea în continuare 100 de milioane de acţiuni în companie. De asemenea, acesta era fondatorul şi preşedintele Vulcan Inc., compania sa privată sub care erau protejate toate achiziţiile sale, de la echipele de fotbal american şi baschet precum Seattle Seahawks şi Portland Trail Blazers, până la companii precum Seattle Cinerama. De asemenea, multe dintre activităţile filantropice ale lui Paul Alan erau realizate prin Vulcan Inc.

Paul Allen nu a fost căsătorit şi nici nu a avut copii, cea mai apropiată rudă a sa fiind Jody Allen, sora sa. Prietenii apropiaţi şi reprezentanţi ale multor companii din industria de tehnologie şi-au exprimat condoleanţele pe conturile lor de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult