Peter Chou a părăsit HTC încă de anul trecut

22.06.2016
Peter Chou a părăsit HTC încă de anul trecut

HTC a pornit în noi direcţii în 2015, odată cu dezvăluirea parteneriatului cu diverse companii pentru realizarea de dispozitive din afara ariei de mobile. Odată cu tranziţia de la un producător de smartphone-uri la un producător de gadget-uri, compania a schimbat şi CEO-ul, Peter Chou fiind înlocuit în anul 2015 de Cher Wang. Cu toate acestea, Chou a rămas angajat în cadrul companiei, însă se pare că acesta a părăsit HTC deja de multă vreme, fără să dea de veste nimănui.

În luna august a anului trecut, Peter Chou a urcat în rolul de executive director în cadrul companiei Digital Domain, o casă de producţie de film care a lucrat la blockbuster-e precum X-Men: Apocalypse, Deadpool şi Furious 7. În ciuda noului său rol în cadrul companiei de film, Chou trebuia să rămână şi angajat în cadrul HTC, fiind presupus la momentul respectiv că cele două companii încearcă un patrteneriat pentru realizarea de noi experienţe în special pentru headset-ul VR HTC Vive.

Se pare însă că Chou a părăsit la scurt timp poziţia sa oficială din cadrul HTC. Conform oficialilor companiei, Peter Chou nu mai este angajat în cadrul HTC încă din septembrie 2015, acesta fiind dedicat 100% companiei Digital Domain. Se pare că producătorul taiwanez de dispozitive îl consideră drept consilier, însă Chou nu mai lucrează în mod oficial pentru companie şi nici nu mai are putere de decizie în cadrul acesteia.

Peter Chou a fost alături de H.T. Cho (predecesorul său) şi Cher Wang, unul dintre fondatorii companiei HTC. Chou a fost la cârma acesteia între 2004 şi 2015, o perioadă care s-a dovedit a fi cea mai de succes din istoria companiei.

Citeşte şi HTC 10 a fost prezentat oficial: procesor Snapdragon 820, cameră de 12 MP şi ecran Super LCD de 5,2 inci

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult