Pornhub se oferă să cumpere Vine, platforma pe care Twitter a anunţat că o închide: „Şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor”

28.10.2016
Pornhub se oferă să cumpere Vine, platforma pe care Twitter a anunţat că o închide: „Şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor”

La scurt timp după ce Twitter a anunţat că va închide Vine, serviciul care permite realizarea de clipuri video de şase secunde, în scenă a apărut PornHub, unul dintre cele mai mari site-uri de clipuri pentru adulţi din lume.

 

Corey Price, vicepreşedinte al PornHub, i-a trimis un mesaj directorului executiv al Twitter, Jack Dorsey, în care şi-a manifestat intenţia de a prelua Vine. „Clipurile porno de şase secunde sunt mai mult decât suficiente pentru ca majoritatea oamenilor să se simtă bine”, a scris Price. Mai mult, el a spus că PornHub doreşte să ducă Vine la „gloria sa NSFW”. 

Deşi scrisoarea trimisă lui Dorsey este reală, este posibil ca PornHub să nu aibă o intenţie clară de a cumpăra Vine, ci doar să speculeze agitaţia creată pe internet de anunţul făcut de Twitter.

 

 

Anunţul privind închiderea platformei video face parte dintr-un plan de restructurare anunţat recent de Twitter. Reţeaua de microblogging va concedia 9% dintre angajaţi în perioada următoare. Numărul total de utilizatori activi ai Twitter a fost de 317 milioane în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în creştere cu doar 1,7% faţă de T2. Acţiunile companiei au scăzut cu 45% în ultimele 12 luni. 

 

Twitter a cumpărat Vine în 2012, iar platforma a fost lansată în 2013. Însă, pe piaţa video competiţia este acerbă, iar multe dintre persoanele devenite celebre pe Vine au migrat spre alte platforme.  

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult