Samsung şi LG au anunţat că nu reduc performanţele smartphone-urilor mai vechi

30.12.2017
Samsung şi LG au anunţat că nu reduc performanţele smartphone-urilor mai vechi
Apple se află în centrul unui scandal după ce a confirmat că reduce performanţele pe modelele iPhone mai vechi, cu baterii degradate. Acesta este un moment prielnic pentru companiile rivale, care încearcă să îl exploateze. Samsung şi LG au transmis că nu încetinesc, prin actualizări software, smartphone-urile din portofoliul lor, la scurt timp după ce HTC şi Motorola au afirmat acelaşi lucru. 
 
Totuşi, situaţia este diferită. Apple concepe atât partea software, cât şi cea hardware a smartphone-urilor iPhone. Producători precum Samsung sau HTC folosesc Android, un sistem de operare dezvoltat de Google şi trebuie să se supună unor reguli stabilite de compania americană. 
 
LG a atacat indirect Apple, într-o declaraţie făcută pentru Phonearena. „Ne pasă ce cred clienţii noştri”, a transmis un reprezentant al companiei, lăsând să se înţeleagă că Apple nu tratează la fel utilizatorii.
 
 
În ceea ce priveşte Samsung, se pare că gigantul asiatic are alte probleme, legate tot de baterii. Unele unităţi Galaxy Note 8 au probleme cu acumulatorul, care „moare” subit. 

Ca urmare a acestui scandal, Apple şi-a cerut scuze şi a anunţat că va oferi reduceri substanţiale la bateriile de schimb. 

Până în acest moment au fost deschise cel puţin 12 procese, în diferite ţări, împotriva producătorului iPhone. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult