STUDIU: Majoritatea angajaţilor cred că ar fi mai productivi dacă ar lucra într-un mediu cu mai puţin zgomot

Zgomotul la locul de muncă este o problemă care afectează productivitatea angajaţilor şi le reduce satisfacţia. Potrivit specialiştilor, mulţi angajaţi consideră un mediu liniştit un beneficiu, la fel ca salariul atractiv sau abonamentul la sală.

 

Un studiu comandat de Plantronics în 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă a relevat că 94% dintre respondenţi s-au declarat convinşi că ar putea face mai mult la serviciu într-un mediu mai liniştit, iar 53% au fost de acord că zgomotul de fond le reduce satisfacţia.

 

Foto: Annie Spratt/Unsplash

 

„Aceste informaţii pot fi importante pentru manageri şi antreprenori pentru că aduc noutăţi în lista de propuneri atractive pe care companiile le pot prezenta atunci când recrutează. Modul de lucru se schimbă şi în special în zonele cu zgomot puternic de fond, precum call center, zgomotul şi perturbarea reprezintă probleme mai mari decât îşi închipuie cei mai mulţi dintre manageri, şi pot avea efecte negative asupra angajamentului şi productivităţii angajaţilor”, este de părere Heidi Butler, Regional Manager - Eastern Europe Plantronics.

Cercetarea relevă şi faptul că 64% din respondenţii la studiul citat au spus că posibilitatea de a se putea izola de zgomot şi sursele de perturbare a atenţiei le-a mărit productivitatea.

 

Un alt studiu a arătat că poate dura până la 23 de minute, în medie, ca o persoană să îşi recâştige concentrarea, după ce atenţia i-a fost distrasă.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat