Canon EOS M100 integrează toate avantajele unui DSLR de bază într-un corp foarte compact

29.08.2017
Canon EOS M100 integrează toate avantajele unui DSLR de bază într-un corp foarte compact

Canon a intrat pe piaţa de aparate foto mirrorless de mai mulţi ani, însă până în prezent niciunul nu a reuşit să se ridice la nivelul de succes pe care l-ar aştepta un producător mare din această industrie. M100 este urmaşul modelului M10, lansat în urmă cu doi ani, fiind echipat cu cele mai noi şi mai performante componente, pe care le regăsim şi pe modelele mai recente precum EOS M5.

M100 vine echipat cu senzorul APS-C de 24,2 megapixeli, deja folosit pe mai multe aparate foto entry-level de la Canon. Acesta este alăturat unui procesor de imagine DIGIC 7 şi beneficiază de sistemul de focalizare Dual Pixel, prezent pe întreaga linie de aparate foto Canon din ultimii ani. Cu capabilităţi de conectivitate Wi-Fi, NFC şi Bluetooth, M100 pare să fie orientat către cei care doresc să scoată şi să prelucreze rapid materialele înregistrate (foto sau video), pentru a le publica pe reţele de socializare.

Avantajul lui M100 faţă de toate modelele EOS M de dinaintea lui este faptul că beneficiază de un corp mult mai mic, ceea ce îl face mai portabil. De asemenea, subiecţii ar putea fi mai puţin intimidaţi atunci când fotograful foloseşte un aparat mai mic, decât un DSLR de dimensiuni mari. Singurul său dezavantaj real este faptul că filmarea este limitată la rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă, în timp ce majoritatea concurenţilor oferă rezoluţie 4K chiar şi pe modelele de aparate din gama entry.

În rest, avem de a face cu un display cu touchscreen de 3” rabatabil pe verticală, foarte util pentru selfie-uri şi vlogging, un blitz integrat şi un obiectiv kit 15-45mm pe montură EF-M. Preţul aparatului va fi de 1.000 de dolari, iar lansarea oficială va avea loc în luna octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult