FujiFilm a dezvăluit FinePix S8000fd

La început au fost aparatele foto compacte şi DSLR-urile. Din primele s-au desprins în direcţii opuse ultra-compactele şi cele asemănătoare ca aspect cu aparatele profesionale, numite DSLR-like, prosumer sau mega-zoom-uri. Acestea din urmă se recunosc rapid prin dimensiuni mari şi obiectivul proeminent care oferă zoom optic de peste 6x.

Limita actuală în materie de zoom optic a clasei prosumer a ajuns la 18x, la ea aderând Olympus, Panasonic, iar de astăzi şi FujiFilm cu modelul FinePix S8000fd. Din multitudinea de aparate foto lansate de FujiFilm în această perioadă, cel mai performant este S8000fd, care inaugurează astfel o nouă serie în cadrul portofoliului companiei.

Seria 8000 nu este singura prosumer din grădina FujiFilm. Modelele care încă se mai comercializează sunt: S9600, S6500fd, S5800 şi S5700, însă majoritatea oferă zoom optic în zona 10x.

Clubul “18x”

Prima companie care s-a suit pe valul mega-zoom-urilor 18x a fost Olympus la începutul anului, cu modelul SP-550UZ, fiind singur pe acest segment de piaţă o lungă perioadă de timp. Abia săptămâna aceasta s-a alăturat şi Panasonic zonei “18x”, urmată astăzi de FujiFilm. Cel puţin ultimele două lansări îmi sună a spionaj, dar nu pot spune care companie a aflat despre cealaltă că pregăteşte un astfel de model.

FUJIFILM FinePix S8000fd