7 camere foto compacte de la Nikon

29.01.2008
7 camere foto compacte de la Nikon

Astăzi a fost rândul celor de la Nikon să anunţe vitoarele modele de camere foto compacte ce urmează a fi prezentate la PMA 2008, alături de noul D60.

Nikon COOLPIX P60

Nikon COOLPIX P60

Acest aparat cu aspect serios se plasează în segmentul mediu superior prin dotările şi setările pe care le oferă. Combinaţia între un senzor de 8 MP şi un obiectiv cu zoom optic 5x nu este spectaculoasă, mai ales dacă este acompaniată de un sistem de stabilizare optică prin deplasarea senzorului. Remarcabil este însă ocularul electronic care se poate dovedi o alternativă viabilă pentru ecranul LCD de 2.5” într-o zi foarte însorită. Fotografiile pot fi stocate pe un card SD sau SDHC, camera fiind dotată cu doar 12 MB de memorie internă. Alimentarea se face cu ajutorul a două baterii AA, iar greutatea aparatului este de 160 g.

Nikon COOLPIX S600

Nikon COOLPIX S600

O carcasă metalică adăposteşte un senzor optic de 10 MP şi un obiectiv 4x cu unghi larg. Sistemul de stabilizare optică Vibration Reduction acţionează asupra senzorului pentru a contracara mişcările bruşte alte aparatului. Controlul funcţiilor este facilitat de rotiţa amplasată în dreapta ecranului de 2.7”. Printre alte facilităţi se numără focalizarea cu prioritate pe feţele din fotografie, modul macro de la distanţa de 3 cm de lentile şi memoria internă de 47 MB. Preţul estimativ este de 355 euro, iar aparatul va fi disponibil din luna aprilie.

Nikon COOLPIX S550

Nikon COOLPIX S550

Conform producătorului, Nikon COOLPIX S550 este cea mai subţire compactă cu senzor de 10 MP şi obiectiv extern cu zoom 5x. Evident, talia de 22 mm nu putea fi menţinută dacă alimentarea se făcea cu baterii AA, aşa că în pachet este oferit un acumulator Li-ion. Lipseşte sistemul de stabilizare a imaginii, iar ecranul are 2.5”. Memoria internă cu care a fost dotat COOLPIX S550 este de 50 MB, iar stocarea pozelor se poate face pe carduri SD/SDHC.

Nikon COOLPIX S520

Nikon COOLPIX S520

Această cameră compactă are o grosime de doar 22,5 mm şi o greutate de 115 g. Senzorul cu 8 MP este acompaniat de un obiectiv cu zoom 3x şi sistem de stabilizare optică de tip lens-shift. Ca şi alte modele din serie, acesta dispune de o cantitate neglijabilă de memorie internă. Alimentarea se face de la un acumulator Li-ion, iar ecranul de la LCD are aceeaşi dimensiune ca în cazul modelului COOLPIX S550.

Nikon COOLPIX S210

Nikon COOLPIX S210

Aspectul elegant al acestui model este subliniat de carcasa din aluminiu şi crom, precum şi de grosimea de doar 18 mm. Specificaţiile legate de senzor, obiectiv şi ecran sunt identice cu cele ale lui S520. Valoarea ISO maximă este 2000, iar focalizarea în modul macro se poate face de la distanţa de 10 cm de lentile.

Nikon COOLPIX L16 şi L18

Nikon COOLPIX L18

Segmentul entry level este completat de Nikon cu modelele L16 şi L18, primul fiind dotat cu un senzor de 7 MP, iar cel de-al doilea cu 8 MP. Diferenţele mai pot fi observate şi în cazul ecranului LCD, COOLPIX L18 fiind avantajat de o diagonală de 3” faţă de cei 2.5” ai lui L16. În rest, facilităţile oferite sunt standard: zoom optic 3x, conexiune prin USB, suport pentru card-uri SD şi alimentare cu două baterii AA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News