Se aşteaptă noi camere foto profesionale de la Nikon

22.08.2007
Se aşteaptă noi camere foto profesionale de la Nikon

Conform unor surse neoficiale, Nikon ar urma ca mâine să-şi îmbunătăţească seria aparatelor foto DLSR cu două noi vârfuri de gamă. Aşadar, cel mai puternic aparat foto digital oferit de Nikon va fi D3, care îl va înlocui pe actualul D2Xs. Segmentul de mijloc va primi şi el un nou rege în „persoana” lui D300, ucenic urmând a-i fi vechiul D200.

D3 va include un senzor „full-size” de 35mm, primul din istoria companiei a cărui rezoluţie va aduna 12 MP. La fel ca şi Canon, şi Nikon apelează la funcţia Live View care, cu toate că fotografii profesionişti nu o prea îndrăgesc, va fi prezentă, probabil din considerente de marketing. D3 va face captură în rafală la 9 cadre pe secundă la rezoluţie maximă, va include 51 de puncte de autofocus, iar sensibilitatea ISO va lua valori între 200 şi 6400.

D300 va avea aceeaşi rezoluţie de 12 MP, dar obţinută dintr-un senzor de dimensiuni mai mici, cel mai probabil din modelul prezent în D2X. Funcţia Live View va fi prezentă şi ea, alături de cele 51 de puncte de autofocus şi de valorile ISO maxime 3200. Cu cele 6 cadre pe secundă, D300 va rivaliza cu modelele de top ale concurenţilor de la Canon din seria 1D.

Nikon D2Xs

Urmărește Go4IT.ro pe Google News