Canon şi Nikon tremură – vine Olympus E-P1

13.07.2007
Canon şi Nikon tremură – vine Olympus E-P1

Zona de top a camerelor foto DSLR, guvernată de Canon şi Nikon, începe să se aglomereze. După ce săptămâna trecută au apărut primele fotografii şi specificaţii ale unui model DSLR highend de la Sony, zilele acestea se vorbeşte de Olympus şi intenţiile lor în nişa mai sus amintită cu modelul E-P1. Aşa cum spun şi cei de la Crave, Olympus îşi clasifică E-P1 în zona de top, dar consideră ca principale concurente modelele mainstrean Canon 30D şi Nikon D200; un aspect destul de ciudat.

Dacă ar fi să aşezăm Olympus E-P1 în zona de mijloc, specificaţiile îl plasează deasupra concurenţilor: 10 MP, stabilizare de imagine pe senzor, 5 cadre pe secundă, timp minim de expunere 1/8000 şi 11 puncte de focus. În plus E-P1 dispune de funcţia Live Preview care afişează tot timpul pe ecran scena din faţa obiectivului, nefiind astfel necesară utilizarea vizorului. De aceea şi LCD-ul aparatului este mobil, exact ca la aparatele compacte.

Olympus continuă susţinerea formatului de imagine 4:3, adică cel întâlnit la majoritatea camerelor compacte şi la monitoare, în dauna celui 3:2 cu care suntem obişnuiţi pe segmentul DSLR. E-P1 mai dispune de funcţii utile precum declanşarea wireless a blitz-urilor externe, un focus mai rapid şi rezistenţa sporită la umezeală. Ultimele informaţii specifică octombrie ca lună de lansare a lui E-P1, iar noi îl aşteptăm cu nerăbdare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News