Olympus lansează în România PEN-F, o cameră retro pentru pasionaţi

18.03.2016
Olympus lansează în România PEN-F, o cameră retro pentru pasionaţi

Olympus a lansat în România noul model PEN-F. Acesta continuă tradiţia acestei serii de produse, adoptând acelaşi design compact, o carcasă retro realizată din materiale de calitate şi celebrul senzor pe format Micro Four Thirds. Acesta este orientat către fotografii pasionaţi, care îşi doresc un aparat foto de încredere, pe care să îl aibă la îndemână în orice moment.

Pentru noul PEN-F, Olympus a realizat un nou senzor numit Live MOS, care oferă rezoluţie de 20,3 megapixeli. Acesta este alăturat unui procesor de imagine TruePic VII, pentru a asigura culori naturale şi un nivel scăzut al zgomotului. PEN-F poate capta fotografii la viteze de până la 10 cadre pe secundă, oferă o plajă ISO de la 80 la 25.600 şi dispune de un vizor electronic cu 2,36 milioane de pixeli. Nu în ultimul rând, camera este echipată cu un modul wireless pentru transfer de imagini rapid către alte dispozitive.

Noul Olympus PEN-F cântăreşte „doar” 427 de grame, o mare parte din greutate fiind atribuită carcasei metalice. Nu este clar însă dacă această valoare este valabilă doar pentru body, sau pentru aparat + obiectiv. Aparatul se găseşte deja în oferta magazinelor de profil din România, la un preţ care începe de la 5.550 lei pentur varianta simplă, fără obiectiv şi aproximativ 7.000 lei cu obiectiv Olympus M ZUKINO DIGIGAL 17mm f/1.8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult