Olympus SH-1, un aparat foto compact cu design retro şi stabilizator impresionant

31.03.2014
Olympus SH-1, un aparat foto compact cu design retro şi stabilizator impresionant

Chiar dacă piaţa aparatelor foto compacte nu mai este atât de profitabilă ca odinioară, producătorii consacraţi nu-şi pierd însă speranţele şi încearcă să atragă utilizatorii cu diverse opţiuni. Cu nou lansatul model SH-1, Olympus încearcă să pluseze cu un design atractiv, neuitând să includă însă şi o serie de facilităţi interesante preluate de la modelele sale mai scumpe.

Deşi seamănă foarte mult cu aparatele foto mirrorless din familia PEN, noul Olympus SH-1 este doar o compactă standard cu senzor mic şi obiectiv fix. Carcasa acestui nou aparat are un design retro, care se pare că este la modă în ultima perioadă de timp, şi foloseşte materiale de bună calitate, cum ar fi aluminiul.

Noutatea tehnologică cu adevărat interesantă este sistemul de stabilizare a senzorului. Lansat acum doi ani, sistemul de stabilizare cu 5 axe de la Olympus a fost apreciat de cei care au cumpărat aparate foto mirrorless precum OM-D E-M5 sau OMD E-M1, iar acesta şi-a făcut loc acum şi într-o cameră foto compactă şi va fi disponibil atât în timpul capturii foto cât şi în timpul înregistrării video.

Dincolo de design şi stabilizarea optică, Olympus SH-1 este o cameră foto compactă obişnuită. Acesta oferă un senzor BSI de 1/2,3” cu rezoluţie de 16 MP, un procesor de imagine TruePic VII, un ecran de 3” cu rezoluţie de 460K pixeli şi conectivitate Wi-Fi. Camera se laudă cu captură foto în rafală la 11 cadre pe secundă şi înregistrare video 1080p/60fps sau 720p/120fps.

Obiectivul este şi el banal, acesta având o distanţă focală variabilă 25-600 mm (echivalent Full Frame) cu zoom 24x şi diafragmă variabilă F/3 – 6.9. Disponibil în versiuni pe alb, negru sau argintiu, Olympus SH-1 va ajunge pe piaţă în luna mai la un preţ de circa 400 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News