Panasonic GF5 – un simplu update pentru GF3

05.04.2012
Panasonic GF5 - un simplu update pentru GF3

De cele mai multe ori, când introduci un model nou într-o serie destul de populară de aparate foto, aduci schimbări destul de importante. Nu vrei ca noul aparat să fie doar un simplu update al celui anterior deoarece utilizatorii vor ridica o sprânceană. Ce n-a fost bun la vechiul model? De ce trebuie să înlocuieşti ecranul? De ce nu a fost folosit un plastic mai aderent pentru carcasă de la început? Toate aceste întrebări sunt valabile pentru Panasonic GF5, un aparat aproape identic cu GF3.

Panasonic GF5 - un upgrade pentru GF3

Senzorul de 12,1 MP a fost păstrat, dar acum poate realiza fotografii cu ISO 12.800. Utilitatea acestui upgrade este discutabilă, în condiţiile în care calitatea pozei la acea valoare ISO este foarte scăzută. Ecranul de 3” are acum 920.000 de puncte, un număr dublu faţă de cel al ecranului lui GF3. Acesta aspect, alături de faptul că senzorul touch a fost îmbunăţit sunt poate singurele lucruri care ne bucură.

Panasonic GF5 - ecranul are acum o rezoluţie înaltă

Panasonic GF5 poate acum filma şi în format MP4, alături de formatul AVCHD oferit până acum. Cu o compresie mai slabă, clipurile MP4 vor ocupa mai mult spaţiu pe card. Un grip de cauciuc, mai înalt, este întotdeauna apreciat, dar nu înţeleg de ce trebuia să fie un upgrade pentru GF3. Pentru cei interesaţi, Panasonic GF5 va costa 600 $ cu obiectivul standard 14-42 mm sau 750 $ cu obiectivul 14-42 mm cu zoom digital. Data la care va intra pe piaţă nu a fost anunţată.

Panasonic GF5 - grip-ul din cauciuc este o noutate

Urmărește Go4IT.ro pe Google News