Camera GoPro Hero 5 apare în fotografii neoficiale. Va integra comenzi vocale

23.08.2016
Camera GoPro Hero 5 apare în fotografii neoficiale. Va integra comenzi vocale

GoPro se pregăteşte de lansarea noii camere de acţiune Hero 5, iar detaliile despre aceasta încep încet să apară pe internet înainte de anunţul oficial. După ce am aflat de integrarea camerelor GoPro cu servicii noi cloud, acum avem şi câteva imagini descriptive care descriu designul camerei, cât şi informaţii care sugerează că vom putea controla Hero 5 prin comenzi vocale.

Imaginile cu noul GoPro Hero 5 prezintă o cameră mai mică şi mai subţire decât generaţiile precedente, însă cu un obiectiv mai pronunţat. În timp ce corpul camerei beneficiază de un design mai mic, obiectivul a rămas cam la fel de mare, sugerând o optică similară cu Hero 4. Display-ul de pe partea din faţă nu pare să fie diferit, însă camera a primit un display pe partea din spate, similar cu cel de pe Hero 4 Silver. Este posibil ca acest model să fie rezistent la apă fără a fi nevoie de o incintă de plastic, întrucât carcasa pare să fie similară cu cea a lui GoPro Hero 4 Session, find realizată din plastic cauciucat.

Specificaţiile tehnice sugerează că Hero 5 va putea filma în rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă, în timp ce un sistem de stabilizare optică va fi instalat pe senzor. Acesta va putea funcţiona în rezoluţii mai joase de 4K şi la maximum 60 de cadre pe secundă. Acumulatorul ar putea de asemenea să primească un upgrade la 1.220 mAh, iar vechea mufă mini-USB va fi înlocuită cu noul USB Type-C.

O listă cu comenzi vocale a fost de asemenea depistată online, camera putând fi folosită fără apăsarea butoanelor. Există comenzile „GoPro turn on” şi „turn off” pentru pornirea şi oprirea camerei, „GoPro star video” şi „stop video” pentru înregistrarea video, alături de alte funcţii pentru fotografie în rafală, timelapse şi chiar pentru marcarea unor evenimente importante prin comenzile „GoPro HiLight” sau „That was sick”.

GoPro Hero 5 se va lansa cel mai probabil în cursul sezonului de toamnă, cu puţin timp înainte de începerea sezonului de sporturi extreme de iarnă. Alături de noua cameră de acţiune, compania pregăteşte şi lansarea primei sale drone numită Karma.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult