Canon oferă noi camere video, dotate cu senzori mai performanţi

19.01.2012
Canon oferă noi camere video, dotate cu senzori mai performanţi

Canon a împrospătează gama iVIS de camere video cu noi modele, capabile de performanţe mai bune la filmările pe timp de noapte.

Canon iVIS HF M52

Calitatea îmbunătăţită a imaginii este posibilă prin folosirea unei noi generaţii de senzori CMOS, cu sensibilitate sporită în condiţii de luminozitate redusă.

Canon iVIS HF M52 dispune de conectivitate WiFi şi permite distribuirea rapidă a conţinutului video de înaltă definiţie către reţelele de socializare, YouTube sau un PC conectat în reţea. Formatul de compresie MPEG-4 este optimizat pentru obţinerea unui raport optim între dimensiunea fişierelor rezultate şi calitatea imaginii, astfel încât timpii necesari transferului de fişiere în mediul online să rămână în limite reconabile. Desigur, atunci când dimensiunea fişierelor rezultate nu este o problemă, putem apela la formatul AVCHD pentru imagini de cea mai bună calitate.

Canon iVIS HF M52

iVIS HF M52 şi HF M51 dispun de senzori HD CMOS PRO de 1/3 inch, cu rezoluţie efectivă de 2.07 MP, similar celui folosit de modelul Canon XF105 HD dedicat utilizatorilor profesionişti.

Pe lângă obţinerea unei gradaţii mai fine şi naturală a nuanţelor de culoare, cele două modele din seria HF M promit rezultate superioare la utilizarea modului dynamic range, prin reducerea incidenţei porţiunilor supraexpuse sau subexpuse din imagini, greu de evitat în scenele cu nivel de contrast foarte mare.

Modelul iVIS HF R31 încorporează un obiectiv cu zoom optic 32X, ce asigură un ughi larg de vizibilitate şi permite utilizarea de lentile teleconvertoare.

Canon iVIS HF M52/M51, M41/M43 şi R31 încorporează procesorul de imagine DIGIC DV III şi vor fi lansate în decursul lunii martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News