Camera video Canon XH G1 HD – pentru filmări în spaţiu

20.11.2007
Camera video Canon XH G1 HD – pentru filmări în spaţiu

În cea mai recentă misiune spaţială, o camera video Canon XH G1 HD a călătorit în spaţiu pentru testare, implicând captura imaginilor de televiziune digitală de înaltă definiţie (HDTV).

Camera video XH G1 s-a alăturat navetei Discovery ce a fost lansată pe data de 23 octombrie de la Centrul Spaţial NASA Kennedy de la Cape Canaveral, din statul american Florida, la ora 11:38 AM. Camera video a fost folosită în testele HDTV duse la bun sfârşit pe Staţia Spaţiala Internaţională de către Agenţia Naţională Aerospaţiala Japoneză (JAXA) şi de Administrarea Naţională a Aeronauticii şi Spaţiului Cosmic (NASA).

Canon XH G1

Lansată în luna noiembrie 2006, XH G1 este echipată cu un obiectiv original Canon HD cu zoom optic 20x care încorporează elemente de fluorită pentru a asigura rezoluţie, contrast şi reproducere a culorilor extraordinare. Camera compactă şi uşoară XH G1 combină mobilitatea excepţională cu redarea video de înaltă rezoluţie de 1080i HD oferind aceleaşi capabilităţi ridicate ca modelul XL H1, care a câştigat recunoaştere în industria broadcast şi video încă de la lansarea sa in Noiembrie 2005.

Canon XH G1, care a trecut de testele de verificare ale JAXA, şi-a împlinit efectiv obiectivele misiunii, contribuind cu succes la testarea HDTV pentru proiectul americano-japonez desfăşurat pe Staţia Spaţială Internaţională. Mediul în care a fost lansată camera prezintă constrângeri variate în comparaţie cu condiţiile de filmare de pe pământ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News