Funny: Genius G-Shot DV811

24.09.2007
Funny: Genius G-Shot DV811
Plusuri, minusuri

Plusuri

Efecte amuzante aplicate printr-o apasare de buton cand pozezi pe cineva – functia da bine la copii si la pensionarii care-au dat deja in mintea copiilor. Are blit, insa nu functioneaza decat pe foto. Se poate cupla la un ecran mare cu cablul din pachet si poate inregistra pe card emisiuni de pe TV. Calitate decenta a inregistrarilor video. Zoom digital foarte bine gandit; are sens utilizarea sa.

Minusuri

Nu are stabilizator de imagine, nici focalizare automata. Ca urmare, trebuie sa fii foarte atent cand pozezi, sa nu misti camera in momentul apasarii butonului. Music player rudimentar, fara egalizator; nu afiseaza numele complet al melodiilor, sonor redus in casti. Nu accepta carduri de memorie de peste 1GB.

Verdict

Nu-i nicio crima daca-l cumperi cadou cuiva care n-a prea avut de-a face cu gadget-urile din zilele noastre, fiind simplu, intuitiv. Un copil se va bucura grozav si chiar daca-l face praf in trei luni, nu vei plange dupa banii cheltuiti. Performantele nu sunt geniale, dar nici execrabile.

Senzor de imagine: CMOS 5MP / rezolutie video: max. 640×480 pixeli, 30 fps / rezolutie foto: max. 8MP – interpolat / zoom optic: nu are; digital – 8x / ecran: TFT, 2,5 inci, 230.000 pixeli / memorie: 32MB intern; card SD (max. 1GB) / conectivitati: AV in, AV out, casti, USB 2.0, PictBridge / continut pachet: CD cu soft si drivere, cablu USB, cablu AV, incarcator cu adaptor USA/EU, casti, husa protectoare, stand webcam / dimensiuni: 118x58x28 mm (150 g)
90 euro; partenerii Genius Cateva poze funny, cu doua dintre cele vreo 10 efecte grafice pe care le stie camera si… unul dintre colegii nostri. Rezolutia originalelor: 1.280×960 de pixeli.

G-Shot DV811

Mai mult decat dai intr-o luna pe tigari nu-i nevoie pentru a cumpara un camcorder copilului, a face un cadou inedit chiar si mamicii ori bunicului. Camcorderul multifunctional de la Genius s-a dovedit extrem de usor de utilizat si suficient de performant pentru a satisface categoriile umane mentionate.

  • Brand: Genius
  • Echipament: camcorder

Introducere

Inainte sa-l scot din cutie, auzind de pretul infim de 90 de euro, ma gandeam deja cum o sa-mi plesneasca „plasticul" acela intre degete si cum o sa ma imbolnaveasca de nervi performantele sale. N-a fost sa fie. Camcorderul Genius DV811 n-arata chiar a jucarie, pare chiar sobru daca nu pun la inima petele argintii din jurul obiectivului, iar carcasa e bine prinsa in suruburi. Dimensiunile ii sunt de fotocamera de amator. Cat despre titulatura, pe cutia aparatului scrie „Digital Multi-functional Video Camera".

Functii

Pe langa inregistrarea video are diverse alte functii, mai mult sau mai putin complete: fotocamera, „TV recording and playback", webcam, reportofon, MP3 player si USB mass storage. Adica, pozeaza la rezolutii de la 640×480 de pixeli pana la 8MP prin interpolare. Cel mai bine ar fi sa faci poze la rezolutia nativa a senzorului CMOS, de 5MP. Printr-un cablu cu mufe standard RCA se cupleaza la televizor si poate inregistra emisiuni in format MPEG4 pe cardul de memorie ori reda de pe acesta pe TV filme incarcate din PC sau inregistrarile video. USB mass storage se refera la faptul ca prin cablu USB, multifunctionalul DV811 se conecteaza la orice computer si fara instalarea vreunui driver se pot transfera fisiere pe/de pe card.

 

Foto/video

Are senzor de imagine CMOS, de presupus nu unul high-end, 5 megapixeli rezolutie si sensibilitate ISO de pana la 400. In aceste conditii, pozele ies decent cu lumina naturala; daca lumina e mai puternica (vreme insorita) s-ar putea sa te minunezi de claritatea pozelor, mai putin de culori. Nu misca aparatul cand apesi butonul de pozat, pentru ca rezulta o imagine buna de aruncat. Pe video, la fel: in conditii de iluminare excelenta, calitatea inregis­trarilor se ridica la cea a unor minicamcordere de marca. Sa zicem ca atat pe foto, cat si pe video se apropie de un telefon multimedia gen Nokia N93 – doar ca lipsesc autofocalizarea ori stabilizatorul de imagine. Nu stiu cum au reusit cei de la Genius, dar zoom-ul digital (8x) se apropie de unul optic. Chiar si la zoom maxim, daca nu misti aparatul, cadrele nu devin vizibil patratoase.

Music player

Ca MP3 player, nota 10 pentru sunet. Si nota zero pentru restul. Adica am incarcat niste melodii pe card, in folderul dedicat „MP3". Trebuie sa le arunci pe toate acolo si sa nu fie organizate in foldere pentru ca DV811 nu mai stie de unde sa le culeaga. Nu arata titlul complet al pieselor, doar vreo 5 caractere. Deci daca ai zece melodii cantate de Ombladon, o sa-ti apara pe ecran la toate cele zece Ombla si atat. Apoi, desi se aud fermecator in castile din pachet, nivelul sonor maxim e cam la jumatate din ce stie un iPod. Nu am gasit egalizator in meniul de MP3 player; nici n-aveam cum sa nu-l vad intre cele trei optiuni disponibile.

Diverse

LCD de calitate si luminozitate absolut decente, montat ca la orice camcorder serios; se invarte cu 270 de grade. Conectorii sunt standard – miniUSB, jack-uri de 2,5 milimetri (nu de 3,5), in schimb acumulatorul e proprietar. In pachet vei afla o husa neagra protectoare. Nu puteam sa nu aduc vorba despre ea, pentru ca-i simpla, eleganta, pare a fi din piele intoarsa, se prinde la curea, are un spatiu special pentru depozitarea cardurilor de memorie. Standul din pachet permite pozitionarea perfecta a lui DV811 pe birou, atunci cand il folosesti ca webcam.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News