GoPro readuce pe piaţă Karma Grip, stabilizatorul electronic pentru camere de acţiune

05.12.2016

GoPro a retras săptămânile trecute drona Karma de la vânzare, alături de toate accesoriile pe care le-a dezvoltat pentru aceasta, însă aşa cum a promis, a readus pe piaţă Karma Grip, stabilizatorul pentru camere de acţiune. Întrucât acesta era vândut iniţial doar ca parte a pachetului Karma de bază, acesta nu putea fi comandat separat, însă compania pare să încerce să limiteze din pierderile suferite în urma eşecului dronei.

Compania avea probleme financiare chiar şi înainte de lansarea dronei Karma, însă decizia de a o scoate de la vânzare ar putea avea efecte foarte negative în viitor. Momentan nu este clar dacă drona Karma va reveni la vânzare, dacă GoPro va renunţa complet la acest model sau dacă va mai încerca să lanseze o altă dronă în viitor, în cazul în care proiectul Karma va fi anulat.

Întrucât Karma Grip-ul nu era cauza problemelor dronei şi pentru că sistemul a fost gândit modular, GoPro oferă stabilizatorul la vânzare pentru oricine. Având în vedere că este realizat special pentru camere GoPro şi poate asigura montura modelelor Hero 3+ şi până în prezent, există o piaţă foarte mare pentru acest accesoriu. Din păcate însă, preţul său nu este mai avantajos decât al concurenţei. Alte companii oferă stabilizatoare electronice la preţuri mai mici decât 299 dolari, cât cere GoPro pe Karma Grip.

Probabil că cei care au cumpărat Karma şi au fost nevoiţi să o returneze vor aprecia posibilitatea de a cumpăra stabilizatorul separat, întrucât au primit deja o cameră Hero 5 gratis când au predat drona. Cei care nu au deja un GoPro însă vor trebui să fie convinşi să scoată din buzunar 299 dolari pentru Karma Grip şi încă 399 pentru un GoPro Hero 5, costuri care nu sunt tocmai uşor de suportat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult