Hitachi prezintă primele camere video Blu-ray

02.08.2007
Hitachi prezintă primele camere video Blu-ray

Tocmai ce vorbeam ieri de Panasonic, că este singura companie care lansează camere video în această perioadă, şi vorbele mi-au fost auzite de Hitachi şi Canon care s-au hotărât să mă contrazică.

Hitachi este prima companie care prezintă prima serie de camere video HD care pot înregistra pe discuri Blu-ray. Practic, a lansat două camere: DZ-BD7H şi DZ-BD70. Prima dintre ele dispune, în plus faţă de inscriptorul Blu-ray, şi un harddisk de 30 GB. Aceasta îi facilitează înregistrare de până la patru ore la rezoluţie maximă, căci pe un disc Blu-ray de 8cm încape doar o oră de material Full-HD.

Ambele oferă rezoluţia maximă 1920×1080 pixeli, dar şi 1440×1080, precum şi 720×480 dacă se optează pentru scrierea pe discuri DVD, căci au şi această capacitate. Modelul cu harddisk oferă posibilitatea scrierii conţinutului acestuia direct pe discurile Blu-ray fără a fi necesar un calculator. La baza camerelor stă un senzor CMOS de 5.3 MP împărţit astfel: 2 MP pentru captură video sau 4.3 MP pentru fotografiere.

În Japonia, evident, camerele vor fi lansate la sfârşitul lui august, iar exporturile vor începe din octombrie.

Hitachi DZ-BD7H

Hitachi DZ-BD7H

Hitachi DZ-BD7H

Hitachi DZ-BD7H

Urmărește Go4IT.ro pe Google News