JVC reinventează roata

06.09.2007
JVC reinventează roata

JVC a ales o modalitate ciudată de montare a ecranului LCD al unei camere video portabile. Spre deosebire de majoritatea modelelor la care LCD-ul este amplasat de regula în partea stângă a camerei, JVC îl pune exact pe spatele ei, adică exact ca la un aparat foto. Ideea se justifică prin capacitatea camerei de a afişa imaginii pe aceeaşi direcţie cu cea a filmării şi nu decalată ca în cazul ecranelor laterale.

Modelul poartă denumirea GR-DA20 şi este dotat cu senzor CCD de 800k (nici măcar un megapixel), iar stocarea materialului video se face pe casete miniDV. Ecranul LCD are o diagonală de 2.4”, iar sub el sunt amplasate un joystick şi butoanele de control. Aceste aspecte fac ca GR-DA20 să arate ca un cub voluminos, aparent, dificil de ţinut în mână.

Printre alte facilităţi, noul model JVC oferă funcţii de reducere a zgomotului din imagine, de îmbunătăţire a culorilor, iar camera poate aplica efecte de tranziţie între scene. Remarcabile mai sunt zoom-ul optic 34x şi autonomia de 120 min. (specificată de producător).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News