Xiaomi Mi Drone: autonomie mare şi filmare 4K la un preţ atractiv

26.05.2016

Xiaomi a dezvăluit în sfârşit mult aşteptata Mi Drone. Aceasta este introdusă ca cea mai ieftină dronă premium cu capabilităţi de filmare 4K, însă vine şi într-o variantă şi mai accesibilă din punct de vedere al preţului, care este echipată cu o cameră video Full HD. Deşi aceasta a fost prezentată în mod oficial, aceasta nu va fi disponibilă pentru publicul larg prea curând.

Gigantul chinez Xiaomi s-a aliat cu o altă companie din China, Flymi, pentru a realiza Mi Drone. În termeni de capabilităţi, aceasta este comparabilă cu modelele realizate de DJI, oferind aproximativ 27 de minute de autonomie folosind acumulatori de 5.100 mAh care se pot schimba, putând fi controlată pe o rază de 3 km. În cazul în care drona iese din perimetrul maxim, aceasta se va întoarce şi va ateriza din locul de unde a decolat. Camera video este ataşată de baza dronei şi oferă filmări din orice unghi, aceasta putând fi rotită la 360 de grade. Mi Drone vine cu o telecomandă radio, care dispune şi de un suport pentru smartphone pentru monitorizare în timp real al filmării prin intermediul unei aplicaţii dedicate.

Varianta cu cameră 4K va fi listată pe magazinul Mi Store la 2999 yuan, echivalentul a 450 de dolari, în timp ce versiunea Full HD va fi realizată în sistem crowdfunding, cei interesaţi fiind nevoiţi să doneze banii în avans pentru dezvoltarea ei. Modelul inferior va costa 2499 yuan, adică 380 de dolari. Nu este clar când vor ajunge în magazine cele două modele de Mi Drone, însă la sfârşitul lunii iulie va porni un program open beta cu dosponibilitate limitată, exclusiv pentru piaţa din China. Nu este clar când sau dacă Mi Drone va putea fi cumpărat în afara acestei regiuni, însă istoria produselor Xiaomi sugerează că nu va dura mult până când va ajunge în magazinele din toată lumea.

Citeşte şi Xiaomi va lansa o dronă cu capabilităţi de filmare 4K

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult