Gracyanne Barbosa, o celebritate de pe Instagram care ridică greutăţi, este acuzată că publică clipuri video false

Modelul brazilian Gracyanne Barbosa este o celebritate pe Instagram, unde are peste 5,2 milioane de fani. Ea publică frecvent imagini şi clipuri video în care apare făcând exerciţii grele la sală. Dar un clip publicat recent a dat naştere unui scandal. Ea a fost acuzată că ridică greutăţi false pentru a atrage Like-uri şi că le dă un exemplu negativ femeilor care doresc să îi urmeze exemplul pentru a avea corpul ei. Acestea se pot răni încercând să ridice greutăţi reale. Mai mult, Gracyanne este acuzată că distrage atenţia de la adevăraţii halterofili, care muncesc din greu pentru a atinge performanţe demne de invidiat. Acest scandal a izbucnit în contextul preocupării pentru ştirile false care se propagă pe internet. La fel ca şi acestea, criticii spun că înregistrările video publicate pe Instagram de celebrităţi sunt de foarte multe ori regizate.

 

 

Barbosa a negat acuzaţiile făcute într-un clip publicat pe YouTube de utilizatorul Nick Miller. Acesta spune că modelul foloseşte greutăţi false pentru a atrage fani care să-i aprecieze pozele cu fundul său fals.

Într-un clip video, Barbosa susţine că ridică 224 de kilograme, fără a purta centură sau protecţii pentru încheieturi. Este foarte posibil ca Miller să aibă dreptate. Recordul mondial pentru stilul squat a fost stabilit în 2016 de sportiva asiatică Wei-Ling Chen, care a ridicat o greutate de 210 kilograme.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult