In My Feelings: noua provocare online care pune în pericol vieţile tinerilor

31.07.2018
In My Feelings: noua provocare online care pune în pericol vieţile tinerilor

Internetul nu duce lipsă de tot felul de provocări între tineri. Unele au efecte benefice, precum celebrul „Ice Bucket Challenge”, care a dus la strângerea a milioane de dolari către cercetare pentru căutrea unui tratament pentru Scleroză, în timp ce altele duc doar la rănirea celor care încearcă să le realizeze. Cea mai recentă astfel de provocare online se numeşte „In My Feelings” Challenge şi implică săritul dintr-o maşină în mers şi realizarea unei rutine de dans pe melodia omonimă a rapperului Drake.

Provocarea a început printr-o rutină de dans realizată pe baza melodiei de către un Instagrammer cunoscut sub numele de „TheShiggyShow”, însă a evoluat în ceva complet diferit. În ciuda faptului că mulţi nu îşi pun viaţa în pericol, încercând doar să recreeze dansul realizat de Shiggy, alţii duc provocarea la un alt nivel, sărind din maşini în mişcare, rănindu-se. Până acum nu au fost înregistrate răni grave sau decese, însă aceste manifestări în public sunt ilegale.

Întrucât această provocare este foarte populară în Statele Unite, Comisia Naţională de Siguranţă a Transporturilor (NTSB) îi avertizează pe cei care doresc să participe la această activitate că ceea ce fac este ilegal. Nu doar faptul că sar din maşină şi îşi pun în pericol propria viaţă, însă faptul că cineva din interiorul maşinii filmează întregul proces încalcă regulile de circulaţie care interzi utilizarea dispozitivelor electronice la volan.

Cel mai probabil, avertizarea din partea atuorităţilor nu va avea mari efecte pe termen scurt, însă asemeni oricărei provocări online între tineri, aceasta va dispărea complet odată ce apare o provocare nouă, sau devine atât de utilizată încât nu mai este „cool” să o faci. Nu trebuie să uităm că nu de mult puştanii din toată lumea mestecau capsule de detergent Tide pentru a fi cool pe internet.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult