Şi-a salvat drona cu doar câteva secunde înainte să aterizeze în apă

26.06.2018
Şi-a salvat drona cu doar câteva secunde înainte să aterizeze în apă

Dronele pentru filmat sunt echipamente foarte precise, care pot capta imagini impresionante în mâinile celor care se pricep, însă au câteva dezavantaje: majoritaea nu sunt şi rezistente la apă, iar acumulatorul nu oferă o autonomie foarte mare. Ce te faci însă când drona pe care o manevrezi rămâne fără baterie şi începe să coboare deasupra unui lac? E bine, porneşti înot spre ea, întrucât nimeni nu îşi doreşte o gaură în buget de câteva sute sau mii de euro.

DaveSvorking, un YouTuber care a pornit filmarea cu drona fără să se asigure că are şi destulă autonomie pentru a o întoarce în punctul de decolare a aflat asta pe pielea sa. Văzând că drona începe să coboare încet spre apă, acesta a sărit direct în lac şi a pornit spre ea înnotând. Din fericire, Dave nu s-a udat degeaba, întrucât a reuşit să prindă drona la doar câteva secunde înainte să ia contact cu apa. 

Odată ce a prins-o, acesta a reuşit să se întoarcă cu ea la mal, iar dispozitivul este „nevătămat”, întrucât filmarea de mai sus care dovedeşte această întâmplare a fost filmată cu camera de la bordul său. Oare câţi utilizatori de drone ar sări în apă pentru a-şi salva „jucăria”?

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult