AMD Radeon VII, prima placă video pe 7 nm, disponibilă oficial la vânzare

11.02.2019
AMD Radeon VII, prima placă video pe 7 nm, disponibilă oficial la vânzare

AMD a anunţat disponibilitatea primei plăci video de gaming pe 7 nm, la pachet cu bundle-ul Raise The Game Fully Loaded conţinând trei jocuri PC cu valoare cumulată de 180 dolari. Succesoare a seriei Radeon RX Vega 64, noua Radeon VII mai mult decât dublează lăţimea de bandă a memoriei video şi creşte substanţial puterea de procesare.

Cu nume de cod VEGA20, noul GPU pe 7nm vine cu frecvenţe de funcţionare mărite şi este ajutat cu 16GB memorie HBM2. Urmând exemplul dat de rivalul Nvidia, AMD renunţat pentru designul de referinţă al acceleratoarelor Radeon VII la sistemul de răcire cu ventilator tip turbină, optând în schimb pentru o soluţie cu trei ventilatoare convenţionale, mai eficient în privinţa disipării căldurii.

Punând accent pe maximizarea performanţelor oferite, inginerii AMD au decis păstrarea „bugetului” de aproximativ 300W pentru consumul de energie, fixat anterior pentru seria Radeon Vega 64. Astfel, procesul de fabricaţie îmbunătăţit face posibilă atingerea unor frecvenţe de funcţionare de 1750-1800 MHz în modul boost, rezultând creşteri de performanţă de până la 35% în jocul Battlefield V şi 42% în Strange Brigade, comparativ cu Radeon Vega 64.

Din păcate, puterea de până la 300W consumată în timpul sesiunilor de gaming se traduce într-un aport de zgomot crescut din partea sistemului de răcire.

Recomandate deopotrivă pasionaţilor de jocuri PC şi profesionişti care doresc să profite de capabilităţile pentru GPU Compute, seria de acceleratoare AMD Radeon VII este disponibilă pentru comandă pe site-ul AMD la preţul de 699 dolari. Jucătorii care achiziţionează o placă video Radeon VII sau un sistem cu Radeon VII vor primi versiunea de PC a jocurilor Resident Evil 2, Devil May Cry 5 şi The Division 2, gratis.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult