Care sunt aplicațiile iOS și Android din România care angajează masiv în acest moment

06.04.2020
Care sunt aplicațiile iOS și Android din România care angajează masiv în acest moment

Starea de urgență a fost prelungită astăzi de către președintele Klaus Iohannis pentru încă 30 de zile, ceea ce înseamnă că mulți vor rămâne cel puțin încă o lună în izolare la domiciliu. Există mulți dintre angajați care au fost trimiși în șomaj tehnic, iar alții au rămas complet fără locuri de muncă din cauza sistării activității firmelor la care lucrau. Din fericire, există o categorie de locuri de muncă care este în creștere pe perioada stării de urgență: serviciile de livrări. Iată care sunt aplicațiile din România care angajează cel mai mult în această perioadă.

Glovo

Serviciul Glovo se bazează în principal pe livrări de mâncare de la diverse localuri înscrise în aplicație. Odată ce o comandă a fost înregistrată, aplicația conectează clientul cu cel mai apropiat livrator, care merge fizic până la restaurant și ridică comanda. Acesta livrează apoi mâncarea până la locul de predare, putând opta prin intermediul aplicației să oferiți indicații precum lăsatul pachetului la intrare, dacă nu doriți contact direct în această perioadă.

De altfel, Glovo permite și comandarea de alte produse, care nu se află în oferta aplicației. Poți comanda produse de la un anume magazin sau local care nu este listat în aplicație, desigur, pentru o taxă în plus, care ia în calcul atât faptul că este un serviciu din afara ofertei, cât și distanța de transport. Ba chiar unii folosesc și Glovo pe post de curier ultra rapid, pentru a trimite diverse pachete locale în mai puțin de o oră.

glovo livrare aplicatie livrare angajeaza

Glovo angajează pe platformă atât livratori cu mașini, cât și bicicliști, scuteriști sau motocicliști.

Glovo iOS / Android

Uber Eats

Platforma Uber Eats, operată de compania Uber, cunoscută pentru serviciile de ride sharing din toată lumea, oferă exclusiv livrări de mâncare de la restaurantele înscrise în aplicație. Față de alte aplicații, aceasta oferă un sistem mai avansat de rating-uri, putând da un like sau dislike pentru restaurant, pentru felul de mâncare, dar și pentru livrator. De asemenea, oferta de restaurante este foarte bogată.

Desigur, multe dintre restaurantele din Uber Eats vor putea fi regăsite și pe celelalte platforme. După comandă, aplicația recomandă un rating pentru cele câteva categorii, cât și un bacșiș pentru livratori, pe lângă costul standard de livrare. Uber Eats angajează livratori cu mașini, biciclete sau scootere.

Uber Eats iOS Android

Food Panda

Food Panda este unul dintre cele mai vechi servicii de livrare pentru mâncare din România. Acesta are parteneriate cu unele servicii pe care nu le găsești de obicei pe celelalte platforme și are destul de des promoții pentru utilizatori.

food panda aplicatie livrare angajeaza

La fel ca și în cazul lui Uber Eats, Food Panda nu oferă servicii de livrare pentru alte produse în afară de cele care sunt înscrise în aplicație și oferite de către restaurantele partenere. Și livratorii pe care Food Panda îi angajează pot lucra cu mașina, bicicleta sau scooterul.

Food Panda iOS Android

Bringo

Și Bringo este un serviciu care îți aduce mâncare la ușă, însă spre diferență de celelalte aplicații menționate, acesta se ocupă cu livrarea de „produse alimentare” și nu numai. Practic, poți comanda din oferta mai multor supermarket-uri orice tip de produse au la raft. Livratorul Bringo va merge fizic în magazin și va aduna fiecare produs de pe listă, după care va plăti la casă prețul total al cumpărăturilor.

Costul final pentru livrare este cel de pe bon + costul livrării din aplicația Bringo. Costul final al coșului de cumpărături poate să difere față de cel afișat în aplicație, întrucât anumite produse necesită cântărire.

bringo aplicatie livrare angajeaza

Față de taxa de livrare de pe serviciile anterioare, taxa de pe Bringo este semnificativ mai mare pentru fiecare comandă. De asemenea, efortul este mai mare, întrucât cumpărăturile se fac într-un supermaket și pot dura mai mult, deci pot fi realizate mai puține livrări pe zi. Bringo angajează doar livratori cu mașină.

Bringo iOS Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult