IDEA, excelenţă în design

23.07.2007
IDEA, excelenţă în design

IDEA şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2007. IDEA (International Design Excellence Awards) este o competiţie internaţională care premiază cele mai bune concepte şi produse ale anului curent, în diverse domenii, cu scopul de a promova importanţa design-ului de calitate în societatea actuală. Studenţi, designeri şi companii din întreaga lume pot participa la competiţie, iar câştigătorii obţin nu numai o recunoaştere a brandului lor în faţa concurenţei dar şi promovare în sute de jurnale online sau offline.

Dintre toate categoriile, pe noi, iubitorii gadget-urilor, ne interesează în principal "Computer Equipment", unde premiile au fost obţinute de câteva produse cu adevărat impresionante atât estetic cât şi tehnologic.

Unul din medaliaţii cu aur a fost monitorul celor de la Samsung, Syncmaster 971P. Practic şi funcţional, dar şi cu un design cu adevărat aparte, acest monitor este o pată de culoare pe orice birou, cu forma sa noncomformistă. Ecranul de calitate superioară şi piciorul său multifuncţional, ce înglobează porturi USB, fac din Syncmaster 971p un produs iubit şi de public, vânzările sale depăşind cu mult pe cele ale altor monitoare premium. Monitorul se găseşte şi în România, în jurul preţului de 1200 RON.

Syncmaster 971p Syncmaster 971p

Imation Micro Hard Drive este medaliat cu argint la IDEA 2007. Produsul este în fapt un harddisk foarte mic (0.85"), în formă de lacăt, foarte sugestivă pentru un gadget care să vă ţină datele în siguranţă maximă. Aceasta atât datorită carcasei din metal, rezistentă la şocuri şi zgârieturi, dar şi software-ului special ce oferă Magnetic Data Encoding, Error Correction şi File Synchronization cu backup automat al datelor. Produsul este oferit cu memorie de 2 sau 4 GB şi este un înlocuitor mai sigur al card-ului flash, la un preţ accesibil: 170 $ (4 GB).

MicroDrive MicroDrive

Tot la categoria dispozitive de stocare ne întâmpină şi gadgetul numit PQI Card Drive U510, un drive flash ultra subţire, de forma unei cărţi de vizită. După cum se vede din imagine, acesta se conectează la computer prin cablul USB. Având capacităţi de până la 32 GB, U510 impresionează prin forma sa, care îl face foarte portabil , dar şi prin designul carcasei de un argintiu metalic. În România versiunea de 4GB se poate achiziţiona în jurul preţului de 200 RON.

U510 U510

O listă întreagă cu premiile IDEA poate fi găsită aici. Eu am spicluit doar câteva din produsele interesante, dar printre laureate se găsesc şi alte multe gadgeturi geniale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News