Intel lansează noi procesoare Pentium Silver şi Celeron, pentru tablete şi PC-uri low-power

13.12.2017
Intel lansează noi procesoare Pentium Silver şi Celeron, pentru tablete şi PC-uri low-power

Cu nume de cod Gemini Lake, noile procesoare Intel folosesc un design SoC cu GPU integrat şi au la bază procesul de fabricaţie pe 14nm. Proiectate pentru un consum de energie între 6W şi 10W, cele mai performante modele vor fi vândute sub brandul Pentium Silver, în timp ce soluţiile entry-level preiau brandul Celeron, Intel renunţând astfel la denumirea Atom.

Versiune evoluată a platformei Apollo Lake lansată anul trecut, Gemini Lake ridică performanţele crescând numărul de tranzistori şi completează lista de facilităţi cu suport pentru decodarea de conţinut HEVC 10-bit (HDR).

Deşi păstrează configuraţia quad-core, procesoarele Pentium Silver N5000/J5005 sunt cu 58-68% mai rapide decât soluţile Pentium N3540/J2900 (bazate pe platforma Bay Trail de acum trei generaţii).

În afară de frecvenţe crescute în modul turbo, noile chip-uri îşi datorează performanţele şi unui nou controller de memorie dual-channel, suportând până la 8GB memorie DDR4-2400.

Recomandată pentru tablete şi PC-uri low-power, familia de procesoare Gemini Lake are preţuri de pornire începând cu 107 dolari pentru modele din gama Celeron şi până la 161 dolari la gama Pentium Silver. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult