Lenovo A61e, computerul verde

13.09.2007
Lenovo A61e, computerul verde

Lenovo A61e, nu e verde la propriu, ci este un sistem ecologic. De ce? Pentru că este 90% realizat din materiale reciclabile şi consumă foarte puţină energie. Iar în condiţiile în care consumul mondial de electricitate este într-o continuă creştere, este de apreciat iniţiativa celor de la Lenovo.

Lenovo A61e este un SFF, nu cu mult mai mare ca o carte de telefon şi care cântereşte în jur de 4 kg. Aşadar nu e doar ecologic, este şi portabil.

Cu toate acestea, mulţi vor strâmba din nas: economie înseamnă automat un sistem cu performanţe mai slabe. E drept, Lenovo A61e nu se adresează gamerilor, dar este ideal pentru utilizatorul de rând, pentru navigarea pe Internet sau funcţii multimedia de bază. Versiunea de vârf este echipată cu procesor Athlon 64 X2 la 2,1 GHz (consum de 45 W), 1 GB RAM, placă video Radeon X1200 şi HDD de 160 GB, dar există şi versiuni mai slabe, cu procesoare Sempron. Preţurile sistemelor A61e se încadrează între 400 şi 800 $ pe piaţa americană.

Lenovo A61e

Rămâne totuşi o dilemă: de ce să plătim mai mult pentru un produs când de aceeaşi bani putem achiziţiona ceva mai performant? Pentru că e un Lenovo A61e? Nu, ci pentru că e verde.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News