NVIDIA poate crea simulări 3D interactive ale unor locaţii din lumea reală folosind clipuri video preînregistrate

04.12.2018
NVIDIA poate crea simulări 3D interactive ale unor locaţii din lumea reală folosind clipuri video preînregistrate

Cu ocazia dezvăluirii noului accelerator TITAN RTX, NVIDIA a oferit şi o demonstraţie spectaculoasă a modului în care procesoarele Tensor Core prezente în noul GPU pot fi folosite pentru a recrea în 3D scene din lumea reală, folosind nimic altceva decât reperele extrase din clipuri video filmate la faţa locului.

Generată cu ajutorul tehnologiilor de inteligenţă artificială, simularea poate fi parcursă la fel ca lumea virtuală a unui joc 3D.

Exploatând potenţialul reţelelor de procesare neurală pentru analiză şi sinteză, dezvoltatorii de jocuri vor putea în viitor să recreeze în mediul virtual porţiuni uriaşe din lumea reală, scurtând dramatic timpul pierdut cu generarea manuală a machetelor 3D. Însă aplicaţiile posibile merg mai departe decât domeniul jocurilor, tehnologiile dezvoltate de NVIDIA având aplicaţii şi în sfera sistemelor de realitate virtuală, domeniul auto şi arhitectură.

Totuşi, metoda folosită pentru transpunerea obiectelor din 2D în 3D nu este perfectă, obiectele în mişcare cum sunt autoturismele pierzând din detalii atunci când sunt observate din poziţii pentru care nu sunt disponibile suficiente informaţii care să permită texturarea completă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult