Ce autonomie și capacitate de transport va avea, până la urmă, Tesla Semi? Elon Musk a răspuns

25.11.2020
Ce autonomie și capacitate de transport va avea, până la urmă, Tesla Semi? Elon Musk a răspuns
Foto: Profimedia Images

Elon Musk a oferit noi detalii despre camionul electric Tesla Semi, pe care compania sa se pregătește să îl introducă în producția de serie.

Antreprenorul a anunțat că, în final, vehiculul va avea o autonomie maximă de 1.000 de km și capacitatea de a transporta până la 40 de tone de încărcătură.

Autonomia va fi atinsă, potrivit miliardarului, datorită noilor celule (model 4680, care oferă cu 16% mai multă autonomie comparativ cu cele folosite acum de companie) și pachete de baterii dezvoltate de Tesla.

Când a fost prezentat inițial, în 2017, Tesla a anunțat că Semi va avea o autonomie de maximă de 805 kilometri.

Problema cu camioanele electrice este că pe măsură ce le încarci cu greutate mai mare scade semnificativ autonomia. Acest lucru l-a determinat pe Bill Gates să spună că vehiculele comerciale electrice de cursă lungă nu sunt o soluție.

Citește și: Elon Musk l-a întrecut pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni din lume. Doar Jeff Bezos îi mai stă în cale

„Electricitatea funcționează când trebuie să acoperi distanțe scurte, dar avem nevoie de o soluție diferită pentru vehiculele mari, care parcurg distanțe lungi”, a scris el. Miliardarul crede că, pentru aceste vehicule, trebuie dezvoltați combustibili alternativi, precum cei bio sau electrocombustibilii.

După aceste afirmații, Elon Musk a declarat că Bill Gates „nu are habar” despre camioanele electrice.

Sursa: TNW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult