George Clooney vorbește despre lansarea filmului său SF, „The Midnight Sky”, prin prisma eșecului „Tenet”

24.11.2020
George Clooney vorbește despre lansarea filmului său SF, „The Midnight Sky”, prin prisma eșecului „Tenet”
Foto: Profimedia Images

În timp ce-și promovează noul film, „The Midnight Sky”, actorul George Clooney a vorbit și despre decizia echipei filmului „Tenet” de a-l lansa în cinematografe, în aceste vremuri de criză.

Dar, ca să lămurim, mai bine luăm lucrurile pe rând. Întâi de toate, Clooney este recunoscut atât pentru sarcasmul său, cât și pentru ușurința cu care își exprimă opinia cu privire la diverse situații sau persoane. Apoi, pentru filmul său, el a optat pentru serviciul de streaming Netflix, iar filmul „Tenet” a fost lansat în cinematografe, dar nu cu prea mare succes și urmează să fie lansat digital și pe DVD.

Nereușita unora, învățătură pentru alții

Într-o perioadă în care pandemia a cam despicat Hollywood-ul în două, majoritatea filmelor fiind fie amânate, fie lansate digital, Warner Bros a încercat un experiment. Filmul „Tenet” a fost lansat în cinematografe în urmă cu câteva luni, însă, contrar speranțelor, nu a mers prea bine pe front intern. Încasările u demonstrat că perioada aleasă nu a fost tocmai potrivită.

Citește și: Campionul mondial la șah Magnus Carlsen, despre „The Queen’s Gambit”: Un pic nerealist

A mers ceva mai bine peste ocean, pentru că piața deja își mai revenise după ravagiile făcute de pandemie, dar acum, noul val pandemic a zdruncinat, din nou, întreaga industrie. Așadar, filmul urmează să fie lansat digital, la rezoluție 4K, în variantă Blu-ray și pe DVD. Momentan, precomenzile sunt disponibile în magazinele Warner Bros și pe Amazon, iar pentru a fi la curent cu data lansării, cei interesați se pot înscrie cu adresa de email pe site-ul Warner Bros.

Foto: Profimedia Images

Experimentul pe jumătate nereușit al filmului „Tenet” l-a determinat pe Clooney să concluzioneze că Netflix este perfect pentru lansarea filmului său, „The midnight Sky”, pe 23 decembrie. Actorul a precizat, pentru The Hollywood Reporter, că este puțin cam complicat să convingi spectatorii să meargă în cinematografe în perioada aceasta. Aici a făcut referire la încăpățânarea Warner Bros să lanseze „Tenet” în cinematografe.

Citește și: Recenzie „Arkansas”: Un thriller ambițios, dar monoton, care-și găsește amuzamentul în stereotipuri

„M-am potrivit la fix cu Netflix. Mi se pare chiar amuzant. Filmul ‘Tenet’ și noi (‘The Midnight Sky’) suntem cele două filme mari care au lansare anul acesta. Nu am văzut ‘Tenet’ încă… dar să încerci să forțezi oamenii să meargă la cinema este un lucru îngrozitor de complicat când ești în mijlocul unei urgențe globale”, a spus actorul.

Povestea din „The Midnight Sky”, pe scurt

„The Midnight Sky” este un film SF american regizat de George Clooney după romanul „Good Morning, Midnight” al lui Lily Brooks-Dalton.

Povestea este a unui cercetător singuratic din zona arctică care, după o catastrofă globală, încearcă să găsească o echipă de astronauți și să-i avertizeze să nu se întoarcă pe Pământ.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News