Între mașinile electrice Tesla produse În China și cele din SUA există o diferență semnificativă

05.08.2020
Între mașinile electrice Tesla produse În China și cele din SUA există o diferență semnificativă
Foto: Hepta

Automobilele Tesla produse în China au o calitate mult mai ridicată decât cele produse în SUA, sugerează sondajele recente realizate în cele două țări.

În statul asiatic, Model 3 s-a situat pe primul loc în topul fiabilității, în timp ce în SUA marca de vehicule electrice a fost pe ultimul loc într-un clasament realizat de JD Power, având automobilele cu cele mai multe defecte (250) la 100 de unități.

În SUA au fost chestionați 1.250 de posesori de Tesla, majoritatea șoferi de Model 3. Firma de cercetare a pieței a monitorizat numărul de probleme raportate de clienții noi în primele 90 de zile de la cumpărarea mașinii.

Sondajul realizat în China arată că au fost înregistrate în ultimul trimestru, în medie, 37,2 plângeri la 10.000 de vehicule vândute. Tesla Model 3 a primit doar 0,7 plângeri.

De ce Tesla pare să facă mașini mai bune în China?

O explicație ar fi aceea că Tesla a învățat din greșelile făcute la fabrica din Freemont, SUA, iar în China nu le-a mai repetat. Pe piața asiatică, Model 3 a fost introdus în urmă cu opt luni.

Citește și FOTO: Cum arată mașina pe care o conduce zi de zi șeful Tesla, Elon Musk

Există și alte diferențe între mașinile Tesla produse în China și cele din SUA. În statul asiatic, de exemplu, Model 3 venea cu dotări standard suplimentare, printre care un port USB-C și încărcare wireless pentru telefoane mobile. Aceste caracteristici vor fi introduse abia acum și în SUA.

Sursa: Electrek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult