VIDEO: Cum reacționează o mașină Tesla cu Full Self-Driving când în față îi apare o căprioară

04.12.2020
VIDEO: Cum reacționează o mașină Tesla cu Full Self-Driving când în față îi apare o căprioară
Foto: captură din video

Noul sistem pentru conducere autonomă de la Tesla, Full Self-Driving (FSD) Beta, a fost surprins într-un clip video în timp ce reacționează la apariția unei căprioare în fața mașinii.

FSD, lansat acum câteva luni în varianta Beta, este testat de un număr restrâns de posesori de vehicule marca Tesla. Într-un incident recent, petrecut noaptea, o căprioară a ieșit în fața unei mașinii care dispune de sistem. Clipul video, publicat pe canalul Dirty Tesla de pe YouTube, arată cum vehiculul detectează animalul și apoi îl evită.

Căprioara apare ca un punct pe display-ul din mașină.

FSD este un sistem capabil să ducă un automobil Tesla de la punctul A la punctul B fără asistența șoferului, dar acest lucru nu este încurajat, fiind ilegal în multe țări și state. Totuși, Elon Musk declara în urmă cu câțiva ani că sistemul Autopilot de pe automobilele produse de compania pe care o conduce reduce riscul de accidente cu 50%. În urmă cu câțiva ani a impresionat modul în care tehnologia de pe un Model S a evitat un accident la mare viteză pe o autostradă din statul american Ohio.

Citește și: Listă: Țări care au semnat deja „certificatul de moarte” al mașinilor tradiționale. Statul în care cele noi dispar în 2025

Nu toate mașinile companiei evită, însă, cu succes obstacolele care le apar în față. Un clip video arată un automobil electric Tesla Model 3 care calcă un „pieton”, în timpul unei demonstrații făcute în China.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui test în care era demonstrat, în fața reprezentanților media, sistemul de frânare automată al vehiculului. În loc să oprească atunci când un manechin a fost trecut prin fața sa, pe o trecere de pietoni, mașina l-a lovit în plin.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Iată ce a descoperit un șofer de Model 3 după 58.000 de km parcurși cu mașina

Dealerii au avut dreptate. Această mașină electrică chiar spulberă Tesla în Europa

Elon Musk crede că acest produs este o nouă „mină de aur” pentru Tesla

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult