Păianjenul uriaş “La Princesse” a uimit cetăţenii din Liverpool

11.02.2009
Păianjenul uriaş “La Princesse” a uimit cetăţenii din Liverpool

Imaginile următoare nu sunt furate din “War of the Worlds 2”. Nu de alta dar filmul respectiv este atât de prost încât nimeni nu s-ar obosi să-l readucă în actualitate (cu excepţia mea). Motivul pentru care l-am pomenit este simpla asemănare dintre maşinăria de pe coperta DVD-ului şi “La Princesse”, un robot gigantic real construit de un grup de ingineri şi designeri francezi (La Machine) care a uimit mulţimea adunată pe străzile din Liverpool.

Liverpool a fost Capitala Culturală Europeană în 2008, iar din acest motiv oficialii au dorit să realizeze un eveniment cu totul deosebit. Fără să aibă vreo legătură cu tradiţia/cultura oraşului englez, show-ul ce s-a întins pe o perioadă de trei zile a scos în stradă peste 200.000 de curioşi dornici să vadă colosul mecanic. Costul total al evenimentului s-a ridicat la aproximativ 1,8 milioane de lire sterline, fapt ce a stârnit nemulţumiri cu privire la modul în care ar fi putut investiţi banii.

Deşi spectacolul a avut loc în toamna anului trecut, aceste poze realizate de un fotograf profesionist (Peter Carr) au fost abia acum descoperite pe Internet (site-ul autorului şi Flickr) şi preluate de publicaţiile online. Trebuie să recunoaştem că sunt impresionante. Mai multe imagini am inclus în galeria foto ataşată.

La Princesse

La Princesse

La Princesse

Urmărește Go4IT.ro pe Google News