Sonos anunță Ray, cel mai ieftin soundbar din portofoliul său

13.05.2022
Sonos anunță Ray, cel mai ieftin soundbar din portofoliul său

După câteva leak-uri recente, Sonos a anunțat în sfârșit noul său soundbar accesibil, Sonos Ray. Acesta este programat să apară în doar câteva săptămâni și pe piața din România, la un preț mai accesibil decât modelele companiei din trecut. Chiar dacă există câteva elemente lipsă față de soundbar-urile superioare ale companiei, Ray ar trebui să ofere o experiență de utilizare comparabilă, design mai compact și o calitate a sunetului superioară altor modele din gama sa de preț.

Sonos Ray este un soundbar fără HDMI, care promite sunet de calitate

Noul soundbar Sonos Ray se lansează pe 7 iunie, iar în România, prețul acestuia va fi de 1.500 lei, cu aproximativ 1.000 lei mai ieftin decât Sonos Beam, anteriorul model mai „accesibil” al companiei. Ray devine astfel modelul de intrare în gamă, Beam este mid-range-ul, iar ARC rămâne în ofertă drept varianta premium.

Sonos Beam se conectează la televizoare printr-un port TOSLINK optic, pentru redarea sunetului de pe oricare dispozitiv conectat la televizor, fie că te uiți la programe TV, la streaming video prin aplicații integrate, sau dacă accesezi astfel de funcții printr-un dispozitiv conectat pe HDMI.  Boxa se conectează și direct la WiFi, asemeni tuturor celorlalte boxe ale companiei, și poate fi integrată cu ușurință în ecosistemul Sonos pentru a realiza „camere” sau sisteme surround. De exemplu, poți folosi două boxe Sonos One ca sateliți pentru partea din spate a unui sistem surround cu Ray.

Sonos Ray_4

Penru că nu mai oferă microfoane pe acest model, Sonos permite controlul atât cu telecomanda televizorului, cât și cu aplicația Sonos de mobil. Soundbar-ul este compatibil cu tehnologia AirPlay 2 de la Apple și oferă integrare cu multiple servicii de streaming de muzică.

Acum, singurul lucru care lipsește din oferta Sonos este un subwoofer accesibil. Modelul Sonos Sub din prezent costă mai mult decât două Sonos Ray. Întrucât compania a promis că va introduce câte două produse noi în fiecare an, iar zvonurile vorbesc de ceva vreme despre un subwoofer accesibil Sonos, s-ar putea să nu fie nevoie să așteptăm prea mult pentru unul.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult