Dell Latitude XT2 – un superb Tablet PC cu ecran multitouch

10.02.2009
Dell Latitude XT2 – un superb Tablet PC cu ecran multitouch

Persoanele care se dau în vânt după laptopuri (de voie sau de nevoie) au de astăzi un motiv serios să renunţe la a mai admira vitrinele cu gingaşele ultra-portabile Sony Vaio: Dell Latitude XT2 a fost anunţat oficial. Rafinatul tablet PC american este dotat cu un display LED multitouch de 12.1 inch (1280 x 800 pixeli) care va stârni tremolouri printre gadgetari, dar şi printre oamenii de afaceri care se vor gândi că vor face o impresie excelentă dacă-şi vor prezenta proiectele de pe un astfel de calculator.

Dell Latitude XT2

Dell Latitude XT2 nu este spectaculos doar vizual sau doar mulţumită interfeţei multitouch ci şi datorită configuraţiei ce oferă un raport performanţă/autonomie foarte bun. Platforma Intel Centrino 2 (Montevina) permite instalarea de procesoare cu un consum redus de putere (Core 2 Duo ULV SU9400 sau SU9300) şi până la 5 GB de memorie RAM DDR3 (1 GB este deja integrat pe placa de bază, iar singurul slot de memorie disponibil acceptă module de 1, 2 sau 4 GB). Chipset-ul grafic Intel GMA 4500MHD este unul modest (sub nVidia 9300M), dar suficient pentru cei care nu au pretenţii de gaming.

Personalizarea completă a tablet PC-ului se poate face pe pagina oficială. Configuraţia de bază are un preţ de 2350 $ şi include: CPU Intel Core 2 Duo S9300 tactat la 1.2 GHz, 1 GB DDR3 RAM, 80 GB HDD, chipset-ul grafic mai sus menţionat, unitate optică CD-RW/DVD (combo), Wi-Fi 802.11 b/g, baterie cu patru celule şi sistem de operare Windows Vista Business. Este clar că mai trebuie investiţi ceva bani pentru a atinge o configuraţie decentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News